Moestuin-update | Nog meer oogst

Het is al weer even geleden dat ik een update van de moestuin gaf, maar het gaat lekker. Ik heb er momenteel minder in staan dan vorig jaar, maar dat ligt aan mij, toen ik met krukken liep kwam het nou eenmaal niet zo van zaaien.

Foto door Karolina Grabowska op Pexels.com

Van zaaien is het dus niet echt gekomen, maar van oogsten des te meer. De boterpeulen doen het fantastisch, ik dacht dat die inmiddels wel klaar zouden zijn, maar er komen nog steeds iedere dag nieuwe peultjes bij. Heerlijk.
Ook de sla doet het goed. Sla kun je nog steeds zaaien, dus er gaat nog nieuwe de grond in. Heerlijk om regelmatig te plukken uit eigen tuin voor een broodje of salade.
De aardbeien doen het ook goed. Ik heb best veel kunnen oogsten, ondanks dat ons merelpaartje er ook wat van gepakt heeft. Ik heb doordragers, dus er komt waarschijnlijk nog wel een nieuwe ronde aardbeien.
Ik heb intussen ook de knoflook uit de grond gehaald. Het zijn geen grote bollen geworden helaas, maar toch heb ik van vijf teentjes maar mooi even vijf bollen gemaakt. En het ruikt zo lekker. Zeker voor herhaling vatbaar, maar ik denk dat ik dan iets meer ga zetten.

Wat nog niet geoogst kan worden groeit lekker door. De appelboom hangt lekker vol, de aardappelen lijken het goed te doen en de worteltjes zijn ook bijna oogstklaar denk ik. De tomatenplanten doen het ook lekker, dus goeie tomatenrecepten zijn welkom. De jonge koolplantjes die niet opgegeten zijn heb ik verplaatst naar een plekje met meer ruimte, en de winterbloemkolen groeien als eh… kool. Althans, de bladeren, ze hebben helaas nog geen kool gevormd, maar dat schijnt nog te kunnen.

Zijn er dan ook dingen die niet goed gaan? Jazeker. Helaas was de broccoli al doorgeschoten voordat er überhaupt broccoli was. Hetzelfde gold voor de rucola, die kreeg al bloemen toen de blaadjes nog mini waren. En de daslook die ik gezaaid heb heeft helemaal niets gedaan helaas.

Gelukkig valt er nog genoeg te zaaien, dus ik ga nog wel even aan de slag de komende dagen.

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.