Januari mini-bucketlist

December vloog voorbij, en opeens zitten we alweer in het nieuwe jaar. Aan speciale goede voornemens doe ik al jaren niet meer, maar januari is voor mij altijd wel de maand van even ‘resetten’ na de feestdagen.

Foto door Jess Bailey Designs op Pexels.com

Maar eerst natuurlijk even kijken naar de doelen van december.
Ik wilde een eetdagboek bijhouden, en dat is me grotendeels gelukt. December is altijd wat ongezonder qua eten, maar alles zwart op wit zien heeft me wel geholpen om het een beetje binnen de perken te houden.
Daarnaast wilde ik een broodje bakken. Daar is het helaas niet van gekomen, december was een stuk drukker dan ik had ingeschat.
Tot slot wilde ik meer tekenen, en dat is wel gelukt. Ik heb een paar mooie kerstdingen getekend, én als bonus heb ik eens nagekeken hoeveel teken- en hobbyspullen ik eigenlijk heb.

Nieuwe maand, nieuw jaar, nieuwe doelen:

♥ De focus terug naar gezond eten. Een keer patat of pizza is natuurlijk niet erg, maar alles met mate. En daar hoort ook minder ongezond snacken in de avond bij.

♥ Bewegen. Dat vermijd ik de laatste tijd onbewust een beetje, want bewegen doet zeer. Maar er is nog genoeg wat wel kan, naast de kleine rondjes met de hondjes. Dus tijd om mezelf een schop onder de kont te geven en lekker aan de slag te gaan met buikspieroefeningen, armen trainen en andere dingen die geen pijn doen. Dat stilzitten doet me ook geen goed.

♥ Opruimen. Die eeuwige rommella, de kledingkast, de boekenkasten die intussen een verzamelplaats worden van dingen die er niet horen. Oke, niet alles hoeft perfect in een maand, maar een begin moet ik wel maken vind ik.

Wat zijn jouw plannen of doelen deze maand?

8 gedachtes over “Januari mini-bucketlist

 1. haha waarin een hoop mensen aangeven extra te letten op het eten in december mocht ik van mijzelf ff helemaal los. Morgen ga ik weer terug naar mijn IF lifestyle. Dat zal de komende dagen wel ff lastig worden na zoveel suiker en koolhydraten…
  Ik heb niet helemaal meegekregen waarom bewegen zeer doet. Ik wens je wel beterschap en daarom ook succes met deze doelen!

  Like

 2. Goede ideeën en heel goed uitvoerbaar. Inderdaad: altijd beter om te kijken naar wat wel kan. Ik heb in december niet eens zo heel veel gekke dingen gedaan en gegeten. Maar ook ik snak nu weer naar een beetje gebalanceerd en gezonder eten.

  Like

 3. Wat leuk dat je op mijn blog langskwam. Natuurlijk breng ik je tegenbezoekje. Ik heb slechts een doel voor deze maand en dat is om af en toe eens een stukje te gaan wandelen. Het wandelen gaat me tegenwoordig niet zo gemakkelijk meer af en daarom laat ik het er vaak bij zitten.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.