Gewoon even kletsen

En zo is het alweer eind oktober. Ik ben hier maar weinig aanwezig geweest de laatste tijd, niet zoveel zin om te bloggen en weinig te vertellen ook. Maar intussen heb ik wel weer zin om even bij te kletsen.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Ik was deze maand niet zo fanatiek aan het bloggen. De zin en de inspiratie ontbraken me een beetje. Ik maak maar weinig mee de laatste tijd en ik zat voor het eerst sinds corona echt slecht in mijn vel. Alles greep me aan, werd me even teveel en in combinatie met het triestige weer en de steeds korter wordende dagen stond dat garant voor spontane huilbuien, moeheid en gewoon een algeheel rotgevoel. Waar ik normaal nog best goed kan relativeren lukte dat me gewoon even niet. Maar het gaat beter nu hoor.
Ik heb me in de tussentijd volop gestort op mijn lange lijst met boeken die ik nog wil lezen, en op natuurfoto’s. Op de droge momenten vind ik het heerlijk om met de hondjes het bos in te gaan om alles vast te leggen, iedere dag ziet het er weer anders uit. Het is heerlijk buiten, en bovendien doet het me goed om nog wat daglicht mee te pakken.
Afgelopen weekend zijn we een weekendje naar Limburg geweest met de ‘schoonoma’ die 90 is geworden. Ze wilde zo graag een keer met ons weg ‘zo lang het nog kan’. We hebben ontzettend genoten van ons huisje, gewoon even eruit, tijd voor elkaar en even alles los laten. Heerlijk, maar wel extra jammer om dan weer terug te moeten naar het echte leven. Maar ook dat went natuurlijk weer.
Wat ook even wennen is is de wintertijd. Ik zei altijd dat ik er geen last van had als de tijd wisselde, maar volgens mij voel ik het nu toch behoorlijk. Ik denk dat ik nog maar een avond vroeg mijn bed ga opzoeken.
Volgende maand wordt denk ik niet veel spannender dan deze, maar dat zien we dan wel weer.

Hoe is het met jullie?

6 gedachtes over “Gewoon even kletsen

 1. Ja, dat geldt voor velen. Iedereen heeft wel een periode dat niet alles super en van zelf gaat. Dus leuk dat je wat schrijft, maar doe jezelf geen dwang aan, en geniet van het leven.

  Like

 2. Helemaal logisch, de omslag, eerder donker, korter licht, bla… ik heb er ook wat meer last van dan voorgaande jaren, maar hier vliegt de tijd juist. Ook al zijn we in huis en om het huis bezig eventueel, en ja… het is alweer bijna Halloween/Samhain.

  Hier gaat alles dus oke, we zijn bezig, mijn skulls zijn weer in zwang, dus ik haak me suf šŸ˜‰ We hebben een dia/foto/negatieven scanner in huis gekregen, dus allemaal klusjes die kunnen wanneer het buiten niet zo lekker is.

  X

  Like

 3. Heel herkenbaar die herfstdip. Sinds ik vitamine D slik is het veel minder en inderdaad alles voor jezelf fijn maken (boekjes, kaarsjes, dekentjes) helpt ook. Hoop dat je je snel weer okƩ voelt.

  Nog gefeliciteerd met je schoonoma!

  Like

 4. Best herkenbaar, hoewel ik me thuis nog prima vermaak heb ik ook wat dipjes de laatste tijd. Sommige dingen begin ik toch wel erg te missen en het thuiswerken is zo oersaai en ingewikkeld bovendien, dat begint me echt wel op te breken. Ik ga deze winter voor het eerst vitamine D slikken, voor de zekerheid (zowel voor mijn gemoed als mijn immuunsysteem). En natuurlijk ook lekker veel wandelen!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.