Gelezen | Allerzielen-trilogie van Deborah Harkness

AllerzielenHistoricus Diana Bishop stamt af van een oud heksengeslacht, maar heeft haar bovennatuurlijke erfenis altijd ontkend. Tot ze per toeval een betoverd manuscript opent en ze haar afkomst niet meer kan wegdrukken. Een ontmoeting met de vampier Matthew Clairmont, die haar helpt om de geheimen van het manuscript te ontrafelen, blijkt het begin van een zinderende romance die alle regels en wetten zal breken.

Deze serie kreeg ik als tip en de introductie op de achterflap maakte me zeker nieuwsgierig. Ik heb de drie delen achter elkaar gelezen. Ik las in verschillende recensies dat de vergelijking met Twilight wordt gemaakt, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Allereerst zijn dit verhaal en de personages een stuk volwassener. Maar ook de problemen waar ze tegenaan lopen zijn grootser en ingewikkelder. Ik zou dit niet bij de jeugdboeken indelen, maar ik kan me wel voorstellen dat de wat oudere jeugd dit leuk vindt.
Het verhaal leest als een trein, maar is soms wel wat ingewikkeld. Geen boek wat je met je verstand op nul doorleest, maar iets waar je wel je aandacht bij moet houden. Vanaf de eerste bladzijde wordt je in het verhaal gezogen, en dat blijft de rest van de serie zo, het is net of je er zelf bij bent.
Net als de hoofdpersoon is de schrijfster zelf ook historicus, en dat merk je zeker in het verhaal. Vooral in het tweede deel, wat zich helemaal afspeelt in het verleden.
De hoofdpersonages leer je tijdens het verhaal goed kennen. Hoewel de introductie misschien een beetje cliché lijkt vond ik het verhaal dat helemaal niet. Oke, de romance zie je al van mijlenver aankomen, maar buiten dat wordt het nergens echt voorspelbaar en blijft het spannend. Veel valt pas op zijn plek in het laatste deel, en zo wordt je in het verhaal vastgehouden tot je het helemaal uit hebt.
Aanrader als je van fantasy en/of een historisch tintje houdt en niet schrikt van een dikke pil.

3 gedachtes over “Gelezen | Allerzielen-trilogie van Deborah Harkness

  1. Klinkt al Simone van der Vlugt met haar prachtige historische romans 😀 Maar dan net even anders, who knows, heb nog wel wat op mijn lijstje staan om te lezen, kom er niet eens aan toe, hahaha

    X

    Like

  2. Ik heb de boeken in het Nederlands als in het Engels gelezen en ik moet zeggen dat ze in het Engels nog beter zijn. Het is de originele taal en dan komen naar mijn mening boeken beter tot zijn recht.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.