Gelezen | Trinkets van Kirsten Smith

TrinketsElodie, Tabitha en Maureen krijgen een kick van stelen. Wanneer deze totaal verschillende meiden elkaar tegenkomen bij een verplichte bijeenkomst van Anonieme Winkeldieven, ontstaat er een wonderlijke vriendschap.
Maureen is de bad girl van het trio, Elodie de buitenstaander en Tabitha heeft alles: geld, looks, populaire vrienden én een uitpuilende kledingkast. Wat drijft hen? En hoe overleven ze die irritante bijeenkomsten en hun middelbare school?

Ik vond dit boek in de Thuisbieb, de app van de bibliotheek waarmee we tijdens de lockdown gratis kunnen lezen. De Netflix serie ken ik niet, dus ik heb geen idee of Trinkets daarmee te vergelijken is, en of het boek beter is dan de serie.
Trinkets wordt verteld vanuit het wisselend perspectief van de drie hoofdpersonen. In het begin moest ik af en toe even terugbladeren om te kijken wie er ook alweer aan het woord was, maar ik was er al snel aan gewend om beter op te letten.
Het boek is vlot geschreven en je leest het gemakkelijk uit. Je vliegt er doorheen, mede dankzij de korte hoofdstukken. Je kunt je als lezer goed inleven in de personages, maar ze hadden van mij wel wat meer diepgang mogen hebben.
Het is boeiend om te lezen hoe de bijzondere vriendschap tussen de meiden ontstaat, maar er gebeurt eigenlijk niet veel in het boek. Toch blijft het leuk om over de drama van jonge meiden te lezen, wat ben ik blij dat ik die tijd heb gehad.
Leuk boek voor tussendoor, aanrader als je van young adult of contemporary houdt.

De link in deze post is een affiliatelink. Zie mijn disclaimer voor meer info.

 

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.