Vega-test: gevulde schnitzels part II

gevuldIk had al eerder een aantal gevulde schnitzels op een rijtje gezet, maar het aanbod van vleesvervangers lijkt steeds groter te worden en ik heb intussen alweer verschillende andere varianten geproefd.

champigValess – Champignon
Deze schnitzels zijn gevuld met een soort ragout van champignons, ik vind deze erg lekker. Het grote nadeel van Valess vind ik dat het gemaakt is op basis van zuivel, dus ik eet deze niet zo vaak. Bovendien heb ik ze in onze omgeving ook alleen nog maar bij de Makro gespot, dus er is ook wat lastiger aan te komen. Maar zeker een aanrader als je van champignons houdt. Ik proefde hem uit de koekenpan en uit de frituurpan, beiden smaakten erg goed.
★★★★☆

Meat Free Days – Broccoli-kaas schnitzelbroccoli
Dit is het huismerk van de Aldi, met allereerst natuurlijk als groot voordeel dat het zo betaalbaar is. Maar deze schnitzel is ook nog eens ontzettend lekker. De broccoli en de kaas in de vulling zijn beide goed te proeven en goed in balans. De schnitzel zelf is ook erg lekker.
★★★★★

Mühlenhof – Cordon Bleu
Misschien is het een beetje flauw dat ik deze er tussen zet, hij is namelijk te koop in Duitsland. Maar het is één van mijn favorieten, dus ik vond dat hij een plekje in dit rijtje verdient. Waar ik in Nederland nog geen echt goede hamvervanger heb kunnen vinden hebben ze die in Duitsland wel. Deze cordon bleu is niet van echt te onderscheiden.
★★★★★

kaasschelpMy Best Veggie – Kaasschelp
Dit is het huismerk van de Lidl. Net als die van de Aldi erg betaalbaar, maar qua smaak vond ik deze niet bijzonder. Er zat wat mij betreft te weinig kaas in, en de kaas die er in zat vond ik niet echt smaakvol. De schnitzel zelf heeft nog die typische nasmaak, wat volgens mij tegenwoordig helemaal niet meer nodig is, er zijn zoveel goede vervangers zonder die nasmaak.
★★☆☆☆

3 gedachtes over “Vega-test: gevulde schnitzels part II

  1. In de jaren ’80 maakte ik zelf kaasschnitzels zullen we maar zeggen samen met mijn ex man… stuk kaas, door ei en bloem heen, eventueel paneermail en bakken maar… het is eigenlijk zo simpel…

    Zo ook het kaasbroodje… bladerdeeg en een stuk kaas in en in de oven bakken…

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.