Gelezen | 3x uit de vakantiebieb

Ik las de afgelopen dagen weer drie boeken uit de vakantiebieb uit. Om te voorkomen dat de zomer voornamelijk uit boekrecensies bestaat neem ik er in de tijd van de vakantiebieb een paar tegelijk, bij dezen de tweede serie van drie boeken.

100% Coco 3 - 100% Coco New York100% Coco: New York – Niki Smit
Modeblogger Coco mag naar de Teen Vogue University, en leert alles over de sixties, pied-de-poules en punky looks. Coco loves New York! very cheapy Style Tiger T-shirts. Iedereen wil het T-shirt hebben, maar hoe produceer je goedkoop een eigen kledinglijn?
Een boek over een blogger, dat triggerde mij om het te lezen. Dit is wel overduidelijk een boek voor wat oudere kinderen. Hij stond ook bij de jeugdboeken, en hoewel ik die vaak nog wel leuk vind voelde ik me voor Coco toch echt een beetje te oud. Het leest als een dagboek, en Coco is zo hysterisch dat ik na een paar hoofdstukken bijna buiten adem was. Ook had ik over het algemeen niet het idee dat ik over een dertienjarige las. Wel vermakelijk, maar ik hoef de rest van de serie niet per se te lezen. Pluspunt dat er een beetje aandacht wordt besteed aan dierenleed en kinderarbeid in de kledingindustrie, al was dat natuurlijk niet waar het verhaal om draaide.

Mag ik even iets tegen je aanhouden? – Japke-d BoumaMag ik even iets tegen je aanhouden?
Waarom praten we zo raar? Waarom vind je “passie’ tegenwoordig bij de bakker, hebben volwassen vrouwen het over hun “mannetje’ als ze hun volwassen vent bedoelen en komen ze bij de politie “ter plaatse’ in plaats van dat ze ergens arriveren? Gek wordt een mens ervan! Gelukkig hebben we Japke-d. Bouma, die zich hier samen met ons hooglijk over verbaast en telkens weer de juiste vragen stelt.
Ik hou van taal, en alleen daarom al ging dit boekje op mijn leeslijst. En het is weer een heerlijk herkenbaar boek. Onze taal wordt op humoristische wijze tegen het licht gehouden, en de schrijfster laat je stilstaan bij het idee dat sommige uitdrukkingen in de Nederlandse taal eigenlijk best wel raar zijn. Aanrader voor de taalliefhebbers.

Fright NightFright Night – Maren Stoffels
Een groepje vrienden geeft zich op voor een fright night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? 
Vijf jongeren gaan het bos in.
Een van hen zal de nacht niet overleven.
En een van hen is de moordenaar.
Vorig jaar las ik in de vakantiebieb ook een boek van Maren Stoffels, Escape Room. Fright Night was eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal maar dan in een andere setting. Niet super origineel dus, maar wel genoeg om te willen doorlezen, omdat je toch wil weten hoe het hier in elkaar zit. Spannend, maar zeker niet eng.

De links in deze post zijn affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

 

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.