Gelezen | 3x uit de vakantiebieb

De vakantiebieb is weer open! Eigenlijk al sinds juni voor de jeugdboeken, maar dat had ik compleet gemist. Sinds juli zijn ook de boeken voor volwassenen weer beschikbaar. Ik heb meteen een ambitieuze leeslijst samengesteld, en de eerste drie boeken heb ik al uit. Om te voorkomen dat het een zomer vol boekrecensies wordt neem ik ze net als vorig jaar met een paar tegelijk. Hier komen de eerste drie.

Ik moet nog even kijken of ik kanIk moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smit
Introvert zijn: ineens was het er. Niet voor de introverten; zij wisten allang dat ze bestonden. Maar voor de rest van de wereld stond het onderwerp plotseling op de kaart. En dat is broodnodig, als je beseft dat de mensheid zeker voor een derde uit introverte mensen bestaat. Hoog tijd dus dat we serieus kennisnemen van deze ‘soort’: wat is introversie nu precies allemaal wel en vooral ook niet, hoe kun je een echte introvert herkennen en niet te vergeten: wat is reuze herkenbaar, zelfs voor mensen die wél uit een taart durven te springen op hun verjaardag?
Dit boek stond al een tijd op mijn lijstje van boeken die ik nog eens wilde lezen, dus toen ik zag dat hij in de vakantiebieb stond nam ik deze als eerste. Erg interessant en herkenbaar boek. Lekker vlot en soms humoristisch geschreven. Aanrader voor iedereen die introvert is of denkt dat te zijn, of gewoon als je meer wilt weten over introversie.

Made by Indira – Caja Cazemier en Martine Letterie
Terra houdt van shoppen. Al haar geld gaat op aan nieMade by Indirauwe kleding, en als ze die goedkoop kan scoren, is dat natuurlijk top!
De Indiase Indira is geronseld om in een spinnerij te gaan werken. Zo hoopt ze de schulden van haar familie af te kunnen lossen. Maar de mooie beloften van de fabriek blijken allemaal leugens te zijn geweest.
Bij een reis naar India ontdekt Terra dat er een heel verhaal zit achter de kleren die ze koopt. Een verhaal dat niet zo mooi is…
Ik had in mijn jeugd wel eens iets van Caja Cazemier gelezen en ik meende me te herinneren dat ik haar boeken erg leuk vond. Daarnaast sprak het onderwerp me erg aan, dus dit boek ging op mijn lijstje.
Made by Indira is een indrukwekkend verhaal over de echte prijs van mode. Zonder belerend met het vingertje te wijzen, maar het zet zeker aan tot nadenken. De hoofdstukken wisselen in perspectief tussen Terra en Indira, en uiteindelijk komen hun verhalen samen. Wat mij betreft een echte must read!

Dit is geen dagboekDit is geen dagboek – Erna Sassen
Een paar jaar na het overlijden van zijn moeder wordt de 16-jarige Boudewijn ‘ziek’. Hij is totaal apathisch en komt zijn bed niet meer uit. Zijn vader stelt hem voor de keuze: ‘Vanaf nu schrijf je elke dag een stukje in dit schrift en je luistert elke dag naar tenminste één van deze cd’s. Zo niet, dan laat ik je opnemen.’
Bou begint met forse tegenzin aan zijn ‘strafwerk’, maar gaandeweg blijkt het schrijven een uitlaatklep.
Dit is een dun boekje, maar geen boek waar je even snel doorheen fietst. Het boek geeft een helder en realistisch kijkje in het hoofd van de hoofdpersoon. Het begint stoer en een beetje zwartgallig, maar hoe verder je komt, hoe meer de hoofdpersoon zichzelf blootgeeft en stukje bij beetje krijg je meer inzicht in wat er eigenlijk gebeurd is.
Het boek behandelt heftige onderwerpen, maar wel op een leesbare manier. Eigenlijk is het een jeugdboek, maar ook als volwassene vond ik het een aanrader.

De links in deze post zijn affilliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info.

Een gedachte over “Gelezen | 3x uit de vakantiebieb

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.