Gelezen | Allesbehalve oké van Laura Steven

40847687Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriendin Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als het dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

Allesbehalve oké lijkt op het eerste gezicht een luchtig en grappig boek, maar het heeft ook een belangrijk en actueel maatschappelijk tintje. Armoede, slutshaming, feminisme, het heeft allemaal een plaatsje in dit boek.
De hoofdpersoon is Izzy, een scenarioschrijfster in de dop, en vanuit haar perspectief lees je het verhaal. Het boek is geschreven zoals zij praat en denkt, en hoewel ik dat in eerste instantie een beetje irritant vond zorgde dat er wel voor dat je je als lezer echt kunt inleven in de hoofdpersoon. Alles lijkt spontaan en oprecht. Hoe verder ik kwam in het boek, hoe meer bewondering ik kreeg voor Izzy, ze is ontzettend positief en hartstikke sterk, ondanks alles wat haar overkomt.
De schrijfstijl vond ik in het begin dus wel een beetje irritant, soms was het geforceerd grappig en een beetje overdreven, maar naarmate ik Izzy leerde kennen leerde ik ook om dit te waarderen. Los hiervan leest het boek hartstikke vlot weg, en er zijn zeker momenten die echt grappig zijn. De schrijfster weet toch best heftige onderwerpen op een luchtige manier in het boek te verwerken zonder ongeloofwaardig te worden.
Aanrader voor als je graag leest over actuele maatschappelijke onderwerpen, maar niet te zware kost wilt lezen.

De link in deze post is een affiliate link. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

Een gedachte over “Gelezen | Allesbehalve oké van Laura Steven

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.