Vega-test: gevulde schnitzels

schnitzelsGevulde schnitzels zijn misschien niet de meest gezonde dingen die je kunt eten, maar ik vind ze zo lekker. Sateschnitzels, cordon bleu’s, ik hou ervan. Gelukkig zijn er ook veel vegetarische varianten, waarvan ik er nu een paar op een rijtje zet. Er zijn er zo veel, dat ik ze nog lang niet allemaal heb geproefd, dus hier komt vast nog een deel 2 van.

Vivera – Satéschnitzel
Deze is zó lekker! Niet van echt te onderscheiden, of eigenlijk zelfs nog lekkerder dan de vleesvariant vind ik. Behalve dat het ‘vlees’ net echt lijkt is de schnitzel goed gevuld, en de saus is heerlijk pittig. Ik wil deze satésaus in een potje! De satéschnitzel van Vivera is bij onze supermarkt regelmatig uitverkocht, en dat begrijp ik heel goed. Hij is trouwens ook erg lekker op de barbecue.
Bovendien is deze schnitzel 100% plantaardig.
★★★★★

Valess – Tomaat-mozzarella schnitzel
Valess is een vleesvervanger op basis van melk. Het wordt bij ons in de supermarkt niet verkocht, maar de tomaat-mozzarella schnitzel heb ik gekregen, dus die moest natuurlijk geproefd worden. Helaas proef je de mozzarella nauwelijks, het lijkt meer een schnitzel die gevuld is met ketchup. Best lekker voor een keer, maar niet iets waarvoor ik speciaal naar een paar supermarkten verderop zou rijden. Daarbij wil ik niet alle vlees dat ik vroeger at vervangen door zuivel, dus dat vind ik ook een nadeel van Valess.
★★★☆☆

Garden Gourmet – Spinazie-kaas rondo
De spinazie-kaas rondo is, zoals de naam al zegt, gevuld met spinazie en kaas. Deze heeft geen ‘vlees’ gedeelte, maar ondanks dat is hij wel erg lekker. De combinatie van spinazie en kaas is natuurlijk altijd goed, en het paneerlaagje maakt dat ik hem toch onder de schnitzels zet. Ik kom niet veel bij de AH, dus ik heb hem pas één keer gekocht, maar dit is zeker een aanrader.
★★★★☆

Zoals ik al zei, hier komt vast nog een vervolg op. Er zijn nog zo veel verschillende gevulde schnitzels die ik niet geproefd heb.
Zijn er vleesvervangers waar je nieuwsgierig naar bent en die je graag terug zou zien in de vega-test? Laat het gerust weten. Next up: vis!

 

 

2 gedachtes over “Vega-test: gevulde schnitzels

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.