Recept: Champignonrisotto met pesto

img_1794Sinds ik in een restaurant risotto met pesto at wilde ik dat zelf ook een keer maken. Helaas kwam het er steeds niet van, maar inmiddels heb ik mijn eigen variant van de pestorisotto kunnen maken. En hij smaakte erg goed.

Ingrediënten (voor 2 personen):
150 gram (risotto)rijst
200 gram champignons
2 flinke uien
1 liter paddenstoelenbouillon
knoflook naar smaak
geraspte kaas
2 flinke theelepels pesto

img_1799

Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een koekenpan. Snijd ook de uien en de knoflook klein. Haal de gebakken champignons uit de pan en bak de ui en de knoflook voor ongeveer 2-3 minuten. Voeg daarna de rijst toe, meng alles door elkaar en bak nog ongeveer een minuut.
Voeg vervolgens bouillon toe tot de rijst volledig onder staat en  breng het roerend aan de kook. Als bijna alle bouillon door de rijst is opgenomen voeg je nieuwe toe, blijf dit herhalen tot alle bouillon op is.
Roer tot slot de geraspte kaas door het mengsel en voeg de champignons weer toe. Schep de porties in borden of schaaltjes en garneer met de pesto.

Eet smakelijk!

3 gedachtes over “Recept: Champignonrisotto met pesto

  1. Het klinkt lekker, want ik houd van champignons en risotto. Maar ik zou zelf toch eerder risotto rijst toevoegen dan normale rijst. Want dat heeft een hele andere structuur en met gewone rijst kom je niet in de buurt van risotto.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.