Geld verdienen met schrijf- en vertaalwerk vanuit huis

writingVeel mensen houden van schrijven, maar wist je dat er verschillende manieren zijn om online geld te verdienen met schrijf- en vertaalwerk? Een vetpot is het natuurlijk niet, maar afhankelijk van hoeveel tijd je er in wil stoppen kan het een leuke bijverdienste zijn.

Textbroker
Textbroker brengt opdrachtgevers en schrijvers bij elkaar. Bedrijven die een tekst nodig hebben plaatsen hun opdracht, en schrijvers kunnen deze accepteren. Als een opdrachtgever tevreden is over je tekst kan deze ook opdrachten rechtstreeks bij jou neerleggen. Maar je hebt altijd de keus of je die opdracht aanneemt. Per tekst verdien je geld, en als je minimaal € 10,- verdient hebt kun je een uitbetaling aanvragen.
Bij aanmelding moet je een aantal voorbeeldteksten schrijven, en naar aanleiding daarvan wordt je niveau bepaald. Hoe hoger je niveau, hoe meer je verdient. Tussendoor worden je teksten ook regelmatig beoordeeld, en kan je niveau wijzigen.
Registreren is kosteloos.

Fairlingo
Fairlingo is een vertaalplatform voor Rotterdam. Maar niet alleen Rotterdammers kunnen zich aanmelden, ieder taaltalent kan als vertaler aan de slag. Doordat het bedrijf in de cloud werkt kan de opdrachtgever live de vertaling volgen. Daarnaast wordt je vertaling live gecontroleerd door een native speaker.
Voor iedere vertaling krijg je een bedrag, dit kan twee weken na het inleveren van de vertaling uitbetaald worden via PayPal. Er is geen minimaal bedrag voor een uitbetaling.
Registreren is kosteloos.

Delen in advertentie-inkomsten
Er zijn verschillende sites waar je op deze manier geld kan verdienen. Je schrijft artikelen op de site, Google plaatst er bijpassende advertenties bij en jij deelt in de opbrengst van die advertentie. Op deze manier duurt het wel iets langer voordat je daadwerkelijk iets verdient. Mensen moeten namelijk niet alleen je artikel lezen, maar ook op de advertentie klikken. Voordeel is dat je nog jaren geld kan verdienen aan een artikel, zonder dat je daar extra moeite voor moet doen. Sites waar dit mogelijk is zijn onder andere Infonu, Plazilla en Infoyo.

Fiverr
Fiverr is een wereldwijde marktplaats waar mensen hun diensten kunnen aanbieden. Die diensten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het schrijven van teksten of het maken van vertalingen. De standaardprijs voor een dienst is 5 dollar, maar die prijs kan verhoogd worden voor bijvoorbeeld snellere levering.
Per opdracht krijg je betaald, maar het is wel een verhouding van 80/20. 80% gaat naar jou, 20% gaat naar Fiverr. Per opdracht krijg je dus 4 dollar.
Registreren is kosteloos, en iedereen kan diensten aanbieden via Fiverr.

fairlingo

 

2 gedachtes over “Geld verdienen met schrijf- en vertaalwerk vanuit huis

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.