Teatopics: mijn sterkste zintuig

teaIk heb een tijdje veel thee gedronken waar geen vragen aan het zakje zaten, maar ondertussen heb ik weer een aantal leuke vragen verzameld. Ik gooi ze ook wel eens op Twitter, dus misschien ben je ze al eens tegengekomen.

Van wie had jij vroeger een poster boven je bed hangen?
Dat waren de Backstreet Boys en de Spice Girls in eerste instantie. Toen ik wat ouder werd ruilde ik ze in voor wisselende filmposters. De muur van mijn oude slaapkamer is ook één bende van losgetrokken plakbandjes en punaises.

Wat is jouw sterkste zintuig?
Ik vond deze omschrijving van het ‘zesde zintuig’: “Je zesde zintuig is niks meer dan het ‘antennetje’ waarmee je gegevens oppikt die je niet kunt zien, horen, ruiken, voelen of proeven. En dat zijn er nogal wat. Je kunt het gevoel noemen, of intuitie, en je kunt het ontwikkelen door ernaar te luisteren, vaak te checken en te oefenen.”
En daar kan ik me helemaal in vinden. Ik ben absoluut niet helderziend of paranormaal, maar afgaand op deze omschrijving is dit absoluut mijn sterkste zintuig.

Wat is het avontuurlijkste dat je ooit hebt  gedaan?
Toen ik 18 was ben ik een paar maanden naar Polen geweest om vrijwilligerswerk te doen. Ik ging alleen, en dat vind ik best avontuurlijk eigenlijk. Geweldige tijd gehad.

Wat is het allerbelangrijkste in jouw leven?
Liefde, geluk, gezondheid, dankbaarheid, compassie, eerlijkheid, genieten.

Van welke kleine dingen geniet jij het meest?
Dat het weer langer licht is buiten, kusjes van de hondjes, iets leuks doen met Lief, de konijnen die ook blij zijn dat de lente er weer aan komt, tijd voor mezelf, een goed boek lezen, buiten zijn, een lief berichtje, opkomende bloemen, een kop koffie of thee, chocola. Ik kan sowieso heel erg genieten van kleine dingen.

Wat is jouw sterkste zintuig?

4 gedachtes over “Teatopics: mijn sterkste zintuig

 1. En deze vragen komen allemaal van een theezakje?? hihihi. Ik drink heel vaak de kruidenthee van Zon-natura. Zitten dus geen labels aan.

  Mijn sterkste zintuig is mijn gehoor, en daarna mijn 6e zintuig. Deze zou ik graag meer willen ontwikkelen. Ben ik een tijdje heel druk mee geweest. En zou dit eigenlijk weer op moeten pakken.
  Leuk blog!

  Like

 2. Ik heb een zesde zintuig online, denk ik. Ik denk dat dat meer is dat ik bepaalde dingen haal uit hoe iemand een tekst schrijft, en wat ze weglaten, en ik lees dan denk ik tussen de regels meer dan wat er gezegd wordt (ik heb dan ook een opleiding gevolgd waarbij teksten van auteurs ontleden en doorspitten centraal stond).
  Maar ik denk dat mijn sterkste zintuig mijn gehoor is. Ondanks fikse dubbele oorontstekingen als kind. Ik hoor alles prima. Zelfs welk huisdier er over het laminaat loopt!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.