Gelezen: De Alchemisten Trilogie van Richelle Mead

alchemistenDe alchemiste Sydney weet alles van de vampierwereld en ze gaat tot het uiterste om de mensen tegen deze slechte soort te beschermen. Maar wanneer Syndey een verdacht dhampiermeisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft ze met de vijand geheuld. Ze wordt benoemd tot persoonlijke lijfwacht van de vampier Jill en haar loyaliteit wordt tot het uiterste getest, maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer…

De Alchemisten is een spin off / vervolg op de Vampire Acadamy serie van Richelle Mead, een serie waar ik ontzettend van genoten heb. Ik was dan ook blij dat ik nog even opnieuw in deze wereld mocht duiken.
De eerste twee delen, Bloedverwanten en De Gouden Lelie, heb ik al in 2016 gelezen, maar het laatste deel, De Indigo Bezwering, kon ik maar nergens vinden. Tot vorige week, en toen heb ik hem ook meteen in één ruk uitgelezen.
Het is een origineel verhaal, met een totaal andere kijk op vampiers dan we uit de meeste boeken kennen. In deze serie is de hoofdrol voor de alchemisten, die in de vorige serie alleen een bijrol hadden.
Richelle Mead heeft een erg fijne schrijfstijl, ze weet je echt in het verhaal te trekken, zodat het lijkt alsof je er zelf bij bent. De personages zijn levensecht beschreven, het zouden vrienden of kennissen kunnen zijn.
Het verhaal is spannend en meeslepend, soms in grote lijnen wat voorspelbaar, maar met meer dan genoeg verrassingen om dat te compenseren.
Aanrader voor iedereen die van fantasy / young adult houdt.

4 gedachtes over “Gelezen: De Alchemisten Trilogie van Richelle Mead

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.