Lentekriebels: home wishlist

sdagEerder schreef ik al dat ik wat het huis betreft echt de lente in mijn bol heb. Ik heb zin om alles op te ruimen, en alles aan te pakken wat we nog eens onder handen zouden willen nemen. Alles komt op zijn tijd, maar dromen blijft leuk.

Bovenaan onze wensenlijst staat een andere vloer, en de bedoeling is wel om dit in ieder geval dit voorjaar te gaan doen. Er ligt nu een jaren oude parketvloer in, en die heeft het nodige te verduren gehad. Er is wat waterschade geweest, waardoor het op verschillende plaatsen niet mooi vlak meer is, en er is natuurlijk ook gewone slijtage. We ergeren ons er allebei steeds meer aan, het wordt echt tijd voor een nieuwe vloer. Ik zie er wel een beetje op tegen het werk, maar het gaat het vast helemaal waard zijn.

Direct daaronder staat een nieuwe badkamer. Daar zal het voorlopig vast nog niet van komen, daar zit een behoorlijk kostenplaatje aan en we kunnen nou eenmaal niet alles tegelijk. Dus heb ik wel het één en ander op mijn wensenlijstje staan voor onze huidige badkamer:
♥ Een mooie schaal om scrubzout in te doen. Altijd als we naar de sauna gaan zeggen we weer dat we ‘in de nieuwe badkamer ook zo’n schaal met scrubzout willen’. Maar waarom wachten? Die schaal kan er nu ook al wel komen.
♥ Nieuw badtextiel. Wat we nu hebben was ooit perzikkleurig, maar is inmiddels een vale ondefinieerbare kleur. En het raakt steeds meer versleten. Een nieuwe set handdoeken en washandjes komt er zeker.
♥ Een nieuwe stop voor in bad. Ik ga op dit moment nauwelijks in bad, omdat de stop niet meer werkt waardoor het bad langzaam leeg loopt. Een nieuwe is lastig te vinden, want we schijnen een moeilijke maat te hebben.
♥ Als dat geregeld is wil ik ook een boekenrek, zodat ik een boek en iets te snoepen of te drinken bij de hand heb, zodat ik lekker lang kan blijven zitten.

Voor de slaapkamer hebben we ook de nodige wensen. Nieuw beddengoed is er al, maar we zouden eigenlijk wel een algehele metamorfose willen doen. De muren opfrissen, misschien met mooie grijze accenten. Maar ook:
♥ Een nieuwe boekenkast. Het liefst wilde ik planken aan de muur bevestigen om de hele muur te kunnen vullen met boeken, maar daar blijkt de muur niet geschikt voor. Dus moet er een nieuwe boekenkast komen, het liefst een mooie donkere, met veel ruimte voor boeken en weinig voor troep. Dus: minder ruimte tussen de planken, zodat er meer planken en dus meer boeken in de kast kunnen, en er minder zooi bovenop de boeken kan liggen.
♥ Iets moois voor op of aan de muur. Een mooi canvas, een quote, wat het gaat worden weten we nog niet.

De hal mag ook een opfrisbeurt krijgen. We hebben nog geen idee wat we er precies mee willen en een specifieke wishlist is er dus nog niet. Maar er mag wel iets mee gebeuren. Tips zijn welkom. Het is maar een kleine hal, met verschillende deuren, dus er is niet echt ruimte voor kastjes, schoenenrekken en dat soort dingen.

De tuin is eigenlijk wel af inmiddels. Het enige wat ik daarvoor wil kopen zijn bloemen en planten. En een citroenenboompje. Maar daarvoor mag het eerst iets beter weer worden.

Wat staat er op jouw home wishlist?

 

7 gedachtes over “Lentekriebels: home wishlist

  1. Inderdaad gewoon doen als je budget er klaar voor is. Uitstellen is dan zo jammer! En je hebt het over hele haalbare zaken! Op onze wenslijst staan echt grote zaken, waarbij spullen in de opslag zullen moeten en we noodgedwongen de logeerkamer even moeten ombouwen tot woonkamer. De vloer in de woonkamer moet eruit: er liggen nu ongelijke tegels van de vorige of voor-vorige bewoners. De keuken op die verdieping moet er dan ook nog uit, dan kan er een hele nieuwe vloer worden aangelegd… en dan moet er een ruimte komen voor de wasmachine, de muur in het halletje moet er uit… en dan nog de trappen vervangen… oh man. Maar dan wordt het ook wel mooi en precies zoals we willen!

    Like

  2. Wij zijn eindelijk een beetje klaar, zoeken alleen nog iets voor aan de slaapkamer muur maar ik ben er nog niet uit wat precies en Tommy heeft ook geen idee 😀

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.