Gelezen: Dit is een goede gids van Marieke Eyskoot

Dit is een goede gidsDit is een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Zou je best wat duurzamer willen leven, maar weet je niet hoe? En kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dan is dit wat voor jou. Dit moderne handboek staat vol praktische tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd – voor iedereen die op een positieve manier van de wereld wil genieten. Het laat zien dat mooi en verantwoord samen kunnen gaan. En dat het gaat om goed, niet om perfect: om echtheid, authentieke keuzes en een eerlijk verhaal. 

‘Dit is een goede gids’ stond al een tijd hoog op mijn lijstje met boeken die ik nog wil lezen, en inmiddels kan ik hem afstrepen.
In dit boek heeft Marieke Eyskoot al haar kennis op het gebied van duurzaamheid gebundeld. Het boek bestaat uit verschillende hoofdstukken met ieder een eigen onderwerp. Kleding, eten, verzorgingsproducten, alles komt voorbij.
In alle hoofdstukken vind je interviews over duurzaam leven, verhalen van duurzame bedrijven en hele bruikbare tips om zelf mee aan de slag te gaan.
Wat ik zelf heel prettig vond aan het boek is dat het voor iedereen bruikbaar kan zijn. Of je nu net begint met oriënteren op duurzaam leven of je bent al ervaren, er staan sowieso bruikbare tips in. Ook de schrijfstijl vond ik erg prettig. Het boek leest vlot, en alles wordt goed uitgelegd. Maar de toon is absoluut niet belerend, en daar was ik wel blij om.
Dit boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzamer leven. Het is een uitgebreid naslagwerk, wat ik er zeker vaker bij ga pakken. Wat mij betreft geen boek wat na één keer lezen in de kast stof gaat happen.
Extra pluspunt: het boek is gedrukt op duurzaam papier met plantaardige inkt.

Dit artikel bevat affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer info. 

Een gedachte over “Gelezen: Dit is een goede gids van Marieke Eyskoot

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.