NaNoWriMo 2017

nano-2017-participant-facebook-coverHet is weer bijna november, en dat betekent tijd voor NaNoWriMo. Hoewel ik na vorig jaar even heb getwijfeld of ik er weer aan zou beginnen heb ik natuurlijk allang besloten dat ik weer mee ga doen.

NaNoWriMo staat voor NAtional NOvel WRIting MOnth. En dat is precies wat de naam al zegt. De bedoeling is dat je in een maand tijd een volledige eerste versie van een boek schrijft, met minimaal 50.000 woorden.
Klinkt veel, en dat is het ook hoor. Maar het is ook ontzettend gezellig en leerzaam. Het is een wereldwijde activiteit, en het geeft toch een soort gevoel van verbondenheid om dit met zijn allen te doen. Je kunt met andere kletsen op het forum of in de chatbox, op Twitter leeft het ook heel erg en je kunt een ‘write in’ bijwonen. Dat laatste heb ik zelf nog nooit gedaan, maar het lijkt me erg leuk om dit jaar te gaan doen.
Zelf leerde ik NaNoWriMo kennen in 2012. Of eigenlijk, ik had er daarvoor al wel eens van gehoord, maar 2012 was het eerste jaar dat ik me er in ben gaan verdiepen en me heb ingeschreven. En sindsdien heb ik geen jaar meer overgeslagen, het is een beetje een verslaving geworden denk ik. Vorig jaar was de eerste keer dat ik de 50.000 woorden niet heb gehaald. Dit jaar hoop ik het natuurlijk wel weer te gaan halen.
Ik heb al wel een idee van het verhaal wat ik wil gaan schrijven, in hele grote lijnen zit het plot in mijn hoofd, maar ik heb het nog niet uitgewerkt of gepland. Ik ben wel al bezig geweest met de karakters die in het verhaal voor gaan komen.
Officieel is het niet de bedoeling dat je al echt aan het verhaal gaat schrijven voordat november begint, maar het uitwerken van karakters of werelden mag bijvoorbeeld wel. Nog een week en dan kunnen we echt beginnen. Ik heb er weer zin in.

Ken je NaNoWriMo? En doe je ook mee?

4 gedachtes over “NaNoWriMo 2017

  1. Ik zie Nanowrimo elk jaar voorbij komen en elk jaar denk ik ‘neh’. Ik ben zo eigenwijs, dat als ik met mezelf afspreek dat ik moet schrijven, dan doe ik het dus niet. Misschien dat ik het dit jaar anders aanpak en wel ‘mee doe’. We hebben al een poosje een verhaal liggen waar we mee bezig zijn. Ehm, al vanaf 2015. Het moet echt even gekickstart worden en misschien dat ik dat wel in November doe. Het is geen novel, het is geen nieuw project, maar het kan absoluut wat liefde, aandacht en 50.000 woorden gebruiken. Dus wie weet.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.