Uit: Foodtruck Festival Foodstock

d186dc_fa1e26d76b8f44cebfc1f04c315b80ecVanavond ben ik even naar Foodstock geweest, een foodtruckfestival bij het oude Honigcomplex in Nijmegen. Ik was alleen thuis en erg benieuwd, dus ik besloot dat ik net zo goed daar een hapje kon gaan eten in plaats van te koken.

Foodstock is een driedaags foodtruckfestival, wat in verschillende plaatsen neerstrijkt. Eten en drinken vormen natuurlijk het belangrijkste onderdeel van dit festival, maar met de knipoog naar Woodstock is er natuurlijk ook muziek. Voor de kinderen is er een springkussen en een ballonnenclown.

img_8753

Het terrein zag er erg gezellig uit, met een enorm terras in het midden, een podium voor de muziek en natuurlijk foodtrucks. Je kon er van alles eten en drinken. Curry’s, vlees, poffertjes, dim sum, en nog heel veel andere dingen.
Ook aan het dessert is gedacht. Ijsjes, frozen yoghurt of koffie, of natuurlijk een lekker drankje.
Het was moeilijk kiezen, er was veel lekkers te koop, maar uiteindelijk ging ik voor de ‘Big Missed Steak’ van Kitchenz, en dat was absoluut geen mistake. Hij was zo lekker!

img_8743

Ik hou van woordgrapjes, dus alleen daardoor al viel hij me bij mijn eerste rondje al op. Het is een gegrilde sandwich die erg goed gevuld was met groene paprika, uien, kruidenboter en een erg lekkere kaas (waarvan ik de naam helaas vergeten ben, misschien ga ik nog wel een keer terug dit weekend).
Ik liep nog een rondje en sloot af met een lekkere ijskoffie bij het allerschattigste koffiestandje ooit, Ekafe, met een jongen die echt een showtje maakte van het maken van mijn ijskoffie. Hartstikke leuk, en erg lekker. Helaas geen foto’s, want ik heb chronisch ruimtegebrek op mijn telefoon en ik vind het altijd een beetje awkward om foto’s te maken van mensen die ik niet ken.

Het is jammer dat het niet zo druk was op het festival, daardoor viel de sfeer een beetje tegen. De opzet was erg gezellig, maar de ‘vibe’ ontbrak nog een beetje. Maar dat wordt vast anders als het drukker is.
Ik heb heerlijk gegeten, maar vond de keus voor vegetariërs wel wat beperkt, de meeste stands waren toch wel gericht op vleeseters. Ik heb er niet echt op gelet, maar voor vegans valt de keus volgens mij helemaal tegen.
Al met al vond ik het erg leuk om eens rond te kijken, en ik zou hier wel nog eens naar toe gaan. Het terrein is gratis toegankelijk, en ook parkeren kost niets. Foodstock duurt nog dit hele weekend, en gaat daarna naar Sittard, Eindhoven, Den Bosch en Helmond.

Ben jij al eens op een foodtruckfestival geweest?

9974

4 gedachtes over “Uit: Foodtruck Festival Foodstock

  1. Dit food festival heb ik nog nooit bezocht en het zit er waarschijnlijk ook niet in dit weekend. Jammer dat het zo rustig was, had verwacht dat het wel heel druk zou zijn.

    Like

    1. Had ik ook wel verwacht. Ik dacht eerst nog dat ik gewoon te vroeg was, maar zo vroeg was ik er eigenlijk niet.. misschien dat het alleen de eerste dag zo rustig was.

      Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.