Geproefd: Paaseitjes van de Aldi

img_8023Ze liggen al weer een tijdje in de winkel, die chocoladepaaseitjes. Er komen steeds meer varianten bij, en ook de Aldi verkoopt er verschillende. Tijd voor een test, vond ik. Het liefst wilde ik alle varianten testen, maar dat zou wel erg veel chocola zijn, daar zou ik de komende twee jaar genoeg aan hebben denk ik. Ik koos vijf zakjes uit, en dit vind ik ervan.

Melkchocolade met crème brûlée vulling – Ik ben gek op crème brûlée, dus deze kon ik natuurlijk niet laten liggen. De combinatie van de melkchocolade en de zachte vulling is heerlijk, en er zit een klein beetje crisp in, dat geeft het  nog iets extra’s.

Melkchocolade met tiramisu vulling – nog zo’n topcombinatie, ook deze vulling is erg lekker, vooral in combinatie met de melkchocolade.

Witte chocolade met cappucino vulling – witte chocolade blijft erg lekker vind ik, al is het eigenlijk geen echte chocola. De cappuccino vulling is ook erg geslaagd. Je proeft de koffiesmaak goed, maar niet te overdreven.

Pure chocolade met gezouten karamel – Pure chocolade met gezouten karamel is een winnaar. Wat ik wel jammer vond was dat het echt een vulling was, gezouten karamel werkt wat mij betreft toch het beste in massieve chocola. De karamel had ook iets dunner mogen zijn van mij.

Melk, puur en wit met hazelnootvulling – De standaard paaseitjes, maar erg lekker. Hazelnootvulling heeft nog wel eens de neiging om kunstmatig te smaken, maar dat was hier absoluut niet het geval. Heerlijke vulling.

Nu ik deze varianten geproefd heb ben ik stiekem toch alleen maar benieuwder naar de andere smaken. En wie zegt dat je paaseitjes alleen rond Pasen mag eten? Wie weet komt er een vervolg, maar deze smaken zijn sowieso het proberen waard. Mijn favoriet is de witte chocola met cappuccino vulling. Of toch de crème brûlée vulling? Nou ja, gedeelde eerste plaats!
De paaseitjes zijn ook nog UTZ Certified. Dit is een keurmerk voor onder andere koffie, thee en chocolade, en het wordt gegeven aan producten van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Meer informatie over dit keurmerk vind je hier.

Heb jij al paaseitjes gegeten?

11 gedachtes over “Geproefd: Paaseitjes van de Aldi

  1. Nee, maar ik houd niet zo van hele dikke stukken chocola, vandaar. Ik heb ze wel voor de kinderen gekocht. En ik eet graag paashazen van de Aldi. Heerlijk!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.