De leukste cadeaus die ik vroeger gegeven heb

Loop Christmas Decoration Packages Made GiftIk vond het vroeger al leuk om cadeautjes te geven, en ik deed dan ook vaak mijn best om er iets leuks van te maken. Vanmorgen dacht ik opeens terug aan zo’n cadeau wat ik jaren geleden heb gegeven. Geen idee waarom dat opeens langskwam in mijn gedachten, maar het bracht me op het idee voor deze blogpost.

♥ Toen we de leeftijd hadden dat we geld gingen vragen voor onze kinderfeestjes werden de potten met modder en kleingeld heel populair. Mijn moeder vond dat maar niks, en ik mocht ze dan ook nooit maken. Maar ze had wel andere leuke ideeën. Kleingeld in een appel, een geldboom. De appel heb ik als volwassene trouwens ook nog een keer gegeven. Vriendin organiseerde haar verjaardag in kinderfeestjesstijl, ik vond dat daar ook een kinderfeestjescadeau bij hoorde.

♥ Op de trouwdag van mijn ouders gaven we ook altijd een cadeautje: een mooie tekening met geld. We mochten nooit mer geven dan twee kwartjes, want ons zakgeld moesten we lekker zelf houden, maar we wilden toch graag iets geven.

♥ Lang geleden heb ik voor vaderdag of voor de verjaardag van mijn vader een keer een cadeaubon gemaakt om samen friet te gaan eten. We gingen naar de plaatselijke snackbar, kochten een zak friet en gingen naar een bankje aan het water om alles op te eten. Geen idee meer waar we het allemaal over hebben gehad, maar  het cadeau ben ik nooit vergeten.

♥ Van ‘heel vroeger’ naar ‘iets minder vroeger’: toen mijn moeder vijftig werd wilde ze geen pop in de tuin. In plaats daarvan maakte ik een popje van keukendoekjes. Helaas was ik in die tijd niet fanatiek aan het bloggen, en heb ik geen foto’s gemaakt van de verschillende stappen, maar hij is erg leuk geworden. Als er nog eens iemand in mijn omgeving 50 wordt zal ik er nog één maken en de DIY online zetten.

♥ Een cadeautje hoeft financieel niet veel waarde te hebben. Een vriendin die ontzettend met haar studie in de knoop zat en alles moest laten om het te kunnen halen stuurde ik een bemoedigingspakketje met pleisters, zweetbandjes en zakdoekjes voor bloed, zweet en tranen, rustgevende thee en een reep chocola.

Wat zijn de leukste cadeautjes die jij je herinnert?

4 gedachtes over “De leukste cadeaus die ik vroeger gegeven heb

 1. Leuke cadeau ideetjes allemaal. Ik heb een keer voor een vriend een biertaart gemaakt, oftewel gewoon blikjes bier opgestapeld in de vorm van een taart zoals ze wel eens doen met luiers. Viel goed in de smaak haha.

  Like

 2. Ik maakte ooit eens een bonnenboekje voor mijn moeder. Daar stonden heel simpele cadeautjes in, van het huis stofzuigen, eten klaar maken of een rugmassage. Voor een vriendin heb ik een foto album gemaakt. Een jaar lang heb ik van alle momenten die we samen deelden stiekem foto’s gemaakt. Voorzover dat stiekem kon. Het album is super leuk geworden. En eigenlijk wilde ik het niet weg geven haha. Ze was er ook heel erg blij mee.

  Like

 3. Jeetje, je laat mij wel nadenken nu, ik denk dat de cadaeutjes die het meest in de smaak zijn gevallen die kado’s zijn waar je amper geld voor uit hebt gegeven of zelf gemaakt inderdaad. Iemand blij te zien met simpelweg een kaartje of een kit samengesteld met spullen die er al zijn, wetend dat de ander ze echt leuk vindt? Geweldig!

  Zoals jouw kado voor je vader ooit, friet eten etc, dat zijn dingen die ik ook wel gedaan heb. Tot tekeningen en schilderijen en tegenwoordig maak ik velen blij met een gehaakte uil, hahaha

  X

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.