De Nationale Gezondheidsbeurs 2017

ngbEen paar maanden geleden kon ik gratis kaartjes aanvragen voor de Gezondheidsbeurs. Niet als blogger, maar via een nieuwsbrief geloof ik. Vorig jaar hadden we de beurs ook bezocht, en toen was het erg leuk, dus besloten we om dit jaar nog een keer te gaan.

De eerste stand die we zagen bij binnenkomst was een stand waar je ijsjes mocht proeven. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen. Maar wat bleek? Het ijs was gemaakt van kweekvlees! Lief vond het best oke, maar ik vond het echt niet lekker.
Bij de stand van Schär konden we allerlei glutenvrije producten proeven. Nu hebben we geen glutenallergie of -intolerantie, en heb ik niet echt iets met de hype ‘glutenvrij eten terwijl dat eigenlijk niet hoeft’, maar nieuwsgierig was ik wel. Om één of andere reden had ik altijd het idee dat glutenvrij eten droog en smaakloos was, maar eigenlijk was het allemaal erg lekker. De cake was wel iets anders qua structuur, maar verder smaakte het goed. Er was zelfs pizza. Bij inschrijven voor de nieuwsbrief mochten we bij deze stand aan het rad van fortuin draaien en konden we een leuke goodiebag winnen. Ik had geluk, en in mijn tas zaten zoute snackjes, crispy chocoladerepen en een brood.
Natuurlijk zijn we ook bij alle andere standjes langs geweest. We probeerden diverse massageapparaten, lieten onze bloeddruk meten, er viel van alles te proeven en natuurlijk was er heel veel informatie te krijgen. Sommige stands waren interessanter dan andere, daar bleven we iets langer hangen.
We hebben niet geluncht, althans, er was zo veel om te proeven dat het niet nodig was om te lunchen. Alleen de meelwormen, die durfden we toch niet aan.
We hebben een tijd gepraat met een standhouder die bubbelbaden verkocht, en eigenlijk ben ik wel een beetje verliefd geworden op zo’n bad, het was zo mooi! Maar ook best wel onbetaalbaar eigenlijk.
Een ander standje wat mijn interesse wekte was die van Ladycomp. Betrouwbare anticonceptie zonder hormonen en zonder dat er iets in je lichaam zit. Daar wil ik me toch eens wat meer in verdiepen eigenlijk, iemand ervaring met de Ladycomp?
We kwamen na een interessante dag thuis met veel folders, pennen en proefmonsters. Het was weer een inspirerende en leuke dag, volgend jaar ga ik graag weer.

5 gedachtes over “De Nationale Gezondheidsbeurs 2017

 1. Ik had er vorig jaar een artikel over gelezen, geen idee of dat bij jou was, maar toen dacht ik nog; dat lijkt me leuk! Wie weet als het meezit kan ik dit jaar gaan. Maar hij is dus alweer geweest Hahaha. Nou, wie weet volgend jaar. Jij hebt weer een leuke dag gehad in ieder geval. Mooi zo!

  Like

 2. Vorig jaar was ik daar uitgenodigd als blogger. Heel erg leuk. Dit jaar niet gegaan. Zag het niet zo zitten om in die drukte van toen rond te waggelen met mijn zwangere buik. Hahaha.

  Like

 3. IJs van kweekvlees? Ik ben een groot voorstander van kweekvlees, maar waarom zou je er ijsjes van maken? 😛

  Glutenvrij eten wordt gelukkig steeds lekkerder. Mijn moeder heeft glutenintolerantie en de meeste glutenvrije producten gaan na een tijdje toch tegenstaan vind ik.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.