Stuur een kerstkaart naar een eenzame oudere

share_visual_twitter_01
postnlouderenfonds.nl

Ik vind het erg leuk om kerstkaartjes te versturen en te ontvangen. Gelukkig heb ik genoeg mensen om me heen die dat ook leuk vinden. Maar dit geldt helaas niet voor veel ouderen. Het Ouderenfonds heeft hier samen met PostNL een mooie actie voor bedacht: iedereen kan één of meerdere kerstkaarten sturen naar eenzame ouderen.

Dat kan zelfs gratis. Als je toch al decemberzegels gekocht hebt, dan heb je het misschien al gezien: er zit een extra zegel op het vel, waar je niet voor betaalt. Die zegel kun je gebruiken om een kaart te sturen aan een eenzame oudere. Naast die extra decemberzegel heb je op 10 december ook een gratis blanco kerstkaart ontvangen van PostNL. Tenzij je een sticker op de brievenbus hebt. Zo kun je dus helemaal voor niets iemand blij maken met een kerstkaart. Het kost jou alleen een ritje naar de brievenbus.
Koop je geen decemberzegels, of heb je wel een sticker op de brievenbus? Dan kun je natuurlijk alsnog meedoen met een eigen kaartje of postzegel.
En zo kun je met één simpele kaart iemand een groot geluksmoment bezorgen. Ik vind het een super actie, en ik ga dan ook zeker een paar kaarten schrijven.

Zo kun je meedoen:
♥ Schrijf vóór 18 december een mooie kerstgroet.
♥ Kies een kaartje uit uw eigen collectie, maak een mooie kaart of gebruik de gratis kerstkaart van PostNL.
♥ Plak een postzegel of Decemberzegel en stuur de kaart naar het Nationaal Ouderenfonds: Postbus 156, 3980 CD Bunnik.
♥ Het Ouderenfonds en PostNL zorgen er samen voor dat alle kaarten voor kerst worden bezorgd bij ouderen in heel Nederland.

Doe je ook mee?

 

12 gedachtes over “Stuur een kerstkaart naar een eenzame oudere

  1. Wat een super initiatief. Natuurlijk doe ik mee! Het boeit me niet eens om daar nou een extra zegel voor neer te leggen. Je hebt dan toch al zo’n vel vol. Ik had die actie gemist, want inderdaad… ik heb zo’n ‘nee’ sticker op de bus. Dus fijn dat ik er nu over lees. Ik ga er direct mee aan de slag! Wat is er nou leuker dan een kaartje te ontvangen? En dan ook nog van een vreemde. Ja joh, als je zo iemand blij kan maken… super kleine moeite en ik krijg er ook een goed gevoel van. Een beetje als postcrossing, maar dan met goedkopere/gratis zegels 🙂

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.