This or that: Sinterklaas style!

a1-sinterklaas-capelle-intocht-dsc_0342
commons.wikimedia.org

Vijf december, pakjesavond. En al vieren we al jaren geen pakjesavond meer, bij zo’n dag met zulke leuke herinneringen hoort natuurlijk wel een stukje over Sinterklaas. De dames van Catching Up bedachten deze leuke tag, en bij verschillende bloggers zag ik hem al voorbij komen.

Sinterklaas of Piet?
Sinterklaas is natuurlijk degene om wie het feest draait, maar vroeger vond ik hem toch een beetje intimiderend. Voor Piet ben ik nooit bang geweest en daar ging ik gerust op af, maar Sinterklaas een handje geven of naar voren moeten komen, dat was toch wel een dingetje. Echt bang was ik niet hoor, maar ik vond Piet iets toegankelijker, denk ik. En zelf ben ik natuurlijk al een paar jaar met veel plezier Schminkpiet.

Pepernoten of chocoladeletter?
Pepernoten vind ik niet lekker, kruidnoten wel. Dus strict genomen zou ik in deze keus gaan voor de chocoladeletter. Maar mag ik het beste van allebei kiezen? Chocoladekruidnoten!

Gourmetten of heel veel zoetigheid?
Ik ben helemaal niet zo’n zoetekauw, dus deze is makkelijk: gourmetten natuurlijk!

Schoen zetten of pakjesavond?
Schoen zetten was vroeger hartstikke leuk, maar wij kregen altijd een kleinigheidje in de schoen. Chocoladesigaretten, of het speelboek van dat jaar bijvoorbeeld. Pas op pakjesavond kwamen de ‘echte’ cadeaus, en natuurlijk de scherpe gedichten. Dus dat was wel het hoogtepunt van het Sinterklaasfeest.

Sinterklaas op bezoek of vieren zonder Sint?
Ik heb het als kind altijd jammer gevonden dat Sinterklaas ons nooit bezocht. Toen ik eenmaal op de hoogte was van het geheim begreep ik dat natuurlijk wel, maar toch kies ik voor Sinterklaas op bezoek. Dat geeft het denk ik net wat extra’s.

Intocht op tv of intocht in het echt?
Vroeger sowieso in het echt. Bij de intocht in het dorp konden we als kinderen ook meewerken, bijvoorbeeld door met zijn allen een spandoek te maken. Ik keek daar altijd weer naar uit. De intocht op tv vond ik ook erg leuk, maar de echte was leuker.
Tegenwoordig kijk ik nog wel op tv, maar naar de echte intocht ga ik niet zonder kinderen.

Sint geheim of open kaart?
Het geheim is natuurlijk wel deel van de charme van het feest. Maar ik kan ook wel snappen dat ouders ervoor kiezen om open kaart te spelen.

Surprises en gedichten of sint dobbelspel?
Het dobbelspel wat we later met vrienden deden vond ik altijd erg leuk, maar toch gaat er wat mij betreft niks boven gedichten en surprises. Ik vind het heerlijk om te knutselen, en als ik eenmaal op weg ben met een gedicht heb ik zo twee kantjes geschreven. Dat mis ik wel een beetje eigenlijk.

Sinterklaasjournaal of de club van Sinterklaas?
Ik ben met beide niet opgegroeid volgens mij, als ik me goed herinner kwam het Sinterklaasjournaal pas toen ik niet meer geloofde. Ik denk dat ik de club van Sinterklaas leuker vind. Maar het allerleukst vind ik toch Dag Sinterklaas, die keek ik ieder jaar opnieuw.

Doe jij iets aan Sinterklaas dit jaar?

4 gedachtes over “This or that: Sinterklaas style!

  1. Ja, ik ben ook van de kruidnoten. Pepernoten vind ik ook niet lekker. Ik wist lange tijd het verschil niet eens, in alle eerlijkheid. De winkels/fabrikanten helpen daar ook niet aan mee. Er staat zo vaak pepernoten op een verpakking, terwijl het eigenlijk kruidnoten zijn. En dan zijn kruidnoten met een chocolade laagje er om heen het lekkerst!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.