Gelezen: Veerkracht van Aagje Vanwalleghem 

Ben jij bereid om hard te werken, af te zien, doelen te stellen, pijn te verdragen en toch door te gaan? Alles voor dat gevoel van euforie? Aagje Vanwalleghem ging door een hel om haar droom te verwezenlijken. In een klimaat dat niet klaar was voor haar talent. Zij nam op zestienjarige leeftijd deel aan de turnfinale op de Olympische Spelen in Athene en zette niet alleen zichzelf maar ook het Belgische turnen op de kaart. Maar tegen welke prijs? Dit boek brengt niet alleen de waarheid over haar afkomst, maar vertelt ook hoe Aagje Vanwalleghem het boegbeeld van het Belgische turnen werd. Met een finale op de Olympische Spelen, de eerste Belgische turnmedaille ooit op een EK en tal van wereldbekermedailles zette Aagje Vanwalleghem het Belgische turnen op de kaart. Toch is Veerkracht niet alleen een sportief verhaal. Het is ook een verhaal over vallen en opstaan, balanceren tussen twijfel en vertrouwen en over de kracht om de juiste energie aan te spreken en door te gaan. Een topsportverhaal wordt hier omgevormd tot een schatkist vol inspiratie. Voor iedereen die het verschil wil maken in topsport, maar ook in het leven. Talent is één zaak maar zonder het verwerven van bepaalde skills en denktechnieken kun je nooit doorbreken in een wereld waar elk resultaat staat of valt met een duizendste van een punt. Aagje Vanwalleghem geeft je met dit boek de kracht en de souplesse om je eigen koers te varen met een focus op de winnaarsmodus!

Voos Schrijverspunt mocht ik dit inspirerende boek recenseren. Benieuwd wat ik er van vond? Lees de volledige recensie op Schrijverspunt. 


4 gedachtes over “Gelezen: Veerkracht van Aagje Vanwalleghem 

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.