Gelezen: Harry Potter and the Cursed Child

img_6157Het achtste verhaal. Negentien jaar later. Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader is van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen, ondanks dat het echt een script is leest het als een trein. Ik vond het dan ook absoluut niet storend.
Wel is het zo dat alles natuurlijk razendsnel gaat, een script is tenslotte actie, dialoog en scenebeschrijvingen. De beschrijvingen waren duidelijk en uitgebreid, ik kon me goed inbeelden hoe het er op het podium uit zou zien. Voordeel van het lezen in scriptvorm is dat er eigenlijk altijd actie is en zo wordt het nooit langdradig. Nadeel is wel dat er niet echt details beschreven worden, waardoor je er toch wat verder vanaf lijkt te staan. Waar ik bij de oorspronkelijke serie af  en toe echt het gevoel had dat ik erbij was, was ik bij dit verhaal meer toeschouwer, wat natuurlijk niet zo gek is bij een toneelstuk. Maar vervelend vond ik dat in dit geval niet.
Dan het verhaal, Harry Potter and the Cursed Child is een heel nieuw verhaal wat voornamelijk gaat over de zonen van Harry en Draco. Het was een spannend, meeslepend verhaal, en soms zelfs een beetje ingewikkeld met onverwachte wendingen.
Al met al heel anders dan de ‘echte’ boeken, maar ik vond het zeker een aanrader. Ik heb er van genoten om weer even terug te zijn in de wereld van Harry Potter, en het toneelstuk zou ik zeker willen zien als het ooit naar Nederland komt.
Ik heb het boek gelezen in het Engels. Ik heb de hele serie in het Engels, en voor mij leest het net zo makkelijk als Nederlands. Maar ik kan me voorstellen dat je liever wacht op de Nederlandse versie van het boek. Die komt halverwege november uit, maar je kunt hem al reserveren.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

13 gedachtes over “Gelezen: Harry Potter and the Cursed Child

 1. Dank je wel voor deze input, weet ik een beetje wat ik kan verwachten, ja ik wacht op de Nederlandse versie, heb de hele reeks in het Nederlands omdat in die tijd mijn dochter nog geen Engels kon lezen, moet je rekening mee houden eventueel, hahahaha

  Zij is de serie later gestart in het Engels maar ze is bij boek 3 verzand in het verzamelen ervan geloof ik 😉 Dure buisness namelijk.

  X

  Like

 2. Ik heb ze allemaal gelezen in het Engels.
  Maar ik heb zo het gevoel van: Het is goed nu.
  En heb ook niet de behoefte om het boek te lezen.

  Heb ik soms ook met Tv series waar ze nog een seizoen aanbreien als het niet nodig is.
  Soms is het einde ook gewoon het einde, voor mij!

  Like

 3. Ik heb het boek ook in twee dagen uitgelezen. Ik vond het zo fijn om weer eens wat te lezen over deze magische wereld. Sommige verhaallijnen vond ik iets minder, maar over het algemeen heb ik er zó van genoten. Het voelde weer net als vroeger!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.