Restaurant | Petit-Restaurant De Rozenboom in Amsterdam

Altijd als we een dagje naar Amsterdam gaan dan lunchen we bij de Rozenboom, een klein restaurantje wat we eigenlijk per toeval ontdekt hebben.

Afbeeldingsresultaat voor restaurant rozenboom amsterdam"Een aantal jaar geleden waren we een dagje uit in Amsterdam en we hadden zin om ergens te lunchen, maar niet op een plek waar het ontzettend druk was. Dus namen we een zijstraatje, en daar troffen we een gezellig restaurantje met een klein terrasje.
Het restaurantje is zoals het er uit ziet. Knus en gezellig. De muren hangen vol met Oud-Hollandse tegeltjes, met plaatjes of grappige tegeltjeswijsheden. Op het menu staan onder andere stamppotten en andere typisch Nederlandse dingen.
We worden iedere keer als we er zijn weer even gastvrij ontvangen, en soms zelfs herkend, al zijn we er een jaar niet geweest. Het personeel is vriendelijk en maakt tijd voor een praatje, zonder dat dit ten koste gaat van de gasten.
Grote favoriet bij ons is de champignonsoep, die we meestal bestellen met een stokbroodje met kruidenboter. De broodjes worden vers afgebakken en als ze geserveerd worden zijn ze nog warm.
Meestal lunchen we, maar we hebben ook een keer in de avond gegeten. Dat was al even goed als de lunch. Er is keus uit verschillende vlees-, vis- en vegetarische gerechten, maar ook stamppotten staan dus op het menu.
Ben je op zoek naar een gezellige plek in Amsterdam om betaalbaar te lunchen of dineren? Dan zou ik je de Rozenboom zeker aanraden. Hou je niet van oer-Hollandse sfeer of krijg je de kriebels van tegeltjeswijsheden? Dan kun je beter een ander restaurant opzoeken.

Rozenboomsteeg 6
1012 PR Amsterdam

9974

 

7 gedachtes over “Restaurant | Petit-Restaurant De Rozenboom in Amsterdam

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.