The day after: de kater komt later

Bron: opstations.nl
Bron: opstations.nl
Inmiddels zijn we een dag en een flinke nacht verder. De wandelaars die de finish wel hebben bereikt gingen een half uur eerder van start en liepen bij ons door het dorp.

Ik werd vanmorgen wakker na een lange nacht en het eerste wat ik dacht was ‘ik heb me verslapen!’ Zo zat het nog in mijn systeem dat ik zou gaan lopen. Toen ik me bedacht dat ik eruit lag liet ik mijn hoofd op mijn kussen terugzakken en realiseerde ik me dat ik nog steeds een beetje hoofdpijn had. Weliswaar op de achtergrond, maar dat is juist de vervelendste hoofdpijn vind ik.

Ik heb mezelf verwend met een uitgebreid anti-katerontbijt, want al had ik geen druppel alcohol gedronken, zo voelde het wel. Het was al vroeg in de ochtend erg warm, en hoewel ik ergens toch blij was dat ik niet de volle zon in hoefde, zodra ik de muziek hoorde knallen in de buurt voelde ik me weer onwijs rot en verdrietig. Toch ben ik even gaan kijken, ze liepen tenslotte bijna langs huis. Je kon zien dat de meesten het zwaar hadden. Op Facebook las ik teleurgestelde berichten van andere uitvallers, en hoe gemeen dat misschien ook klinkt, ik voelde me minder alleen.

In de middag was het zo warm dat we besloten om de koelte van het zwembad op te zoeken, ik had nog altijd het gevoel dat mijn hoofd gloeide, maar koorts heb ik niet gelukkig. In de avond staken we de barbecue aan en zo maakten we er toch maar het beste van.

Balen doe ik nog steeds, dat gaat ook niet zomaar over zijn. Toen ze me er gisteren uithaalden dacht ik ‘ik begin hier nooit weer aan!’ Maar vanmorgen heb ik toch al even gekeken naar leuke wandeltochten in de buurt om te blijven trainen… Ik heb het virus er dus toch niet uit kunnen zweten!

4 gedachtes over “The day after: de kater komt later

  1. Ze zeggen dat het net als chips is, als je er eenmaal ooit aan begonnen bent kun je niet meer stoppen, dat hoor je ook aan de verhalen, ik moet het journaal en de 4 daagse van gisteren nog kijken zelfs, maar er zijn er heel veel uitgevallen ja al op dag 1, en ik vermoed gisteren dus ook weer…

    Blijf trainen, en zoals ik al zei, volgend jaar nieuwe ronden, nieuwe kansen.

    X

    Like

  2. Precies, gewoon voor volgend jaar gaan. Het was ook mega zwaar met de hitte, zei mijn man. Vandaag is dag 4 en ik weet zeker dat ze de 4×55 halen. Hij loopt met een vriend voor de 10e keer en heeft het ook eens als militair gelopen met bepakking. Dat scheelt ook, als je ervaren bent, weet je precies wat je kan verwachten en wat je eigen knelpunten zijn. En jij wordt straks ook zo’n ervaren persoon, Het komt helemaal goed!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.