Recept: wafels

wafelsNu ik een wafelijzer heb moest die natuurlijk ook uitgeprobeerd worden! Ik heb tot nu toe alleen standaard wafels gemaakt, maar ik wil ook zeker gaan experimenteren met gezonde wafels die ik in verschillende varianten voorbij zie komen. Maar eerst het recept voor de gewone standaard wafels, die ook erg lekker zijn.

img_5200Ingrediënten voor 4 a 5 wafels:
* 60 gram boter (roomboter is het lekkerst)
* 1 zakje vanillesuiker
* 150 gram zelfrijzend bakmeel
* 150 milliliter melk
* 1 ei
* water
* mespuntje zout
* topping naar wens

Smelt de boter in een pan en doe ondertussen de droge ingrediënten in een kom. Voeg hier het ei aan toe, en vervolgens ook de boter en de melk. Roer alles door elkaar tot je een glad beslag hebt. Hiervoor kun je een mixer gebruiken, maar met de hand is het prima te doen. Als het beslag te dik is kun je water toevoegen.
Vet het wafelijzer licht in en doe het beslag in het wafelijzer. Bak de wafel ongeveer 5 minuten op medium stand.
Voeg de topping toe, bijvoorbeeld slagroom, chocolade, poedersuiker of fruit. Of een combinatie van dingen natuurlijk. Op de wafel op de foto heb ik banaan gedaan en ik had nog wat tubetjes met chocola in de kast liggen.

Ze zijn het lekkerst als ze nog warm zijn!

13 gedachtes over “Recept: wafels

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.