Waarom het van mij wel lente mag worden

lenteVanmorgen ging ik naar buiten en er lag een beetje sneeuw op ons pad. Onderweg begon het vrolijk weer te sneeuwen, en later op de dag nog een keer. Ik ben er wel klaar mee eigenlijk, het is bijna maart, laat de lente maar komen!

Zon!
Hij laat zich gelukkig al wat vaker zien, toen het niet sneeuwde zag het er vandaag bedrieglijk lente-achtig uit buiten. Maar van mij mag de zon wel meer gaan schijnen, en een beetje warmer mag ook wel.

Wakker worden met de fluitende vogeltjes
Ik hoor ze af en toe, maar meestal wat later op de dag, op het moment dat ik wakker word is het nu nog donker en heel stil buiten.

Meer motivatie om in de ochtend hard te lopen
Ik neem het me iedere keer voor om weer voor het werk te gaan lopen, zoals ik in de zomer zo heerlijk vond. Maar eerlijk? Het donker en de kou zijn niet echt motiverend.

Lammetjes, baby-geitjes, kuikens
Need I say more?

Geen sneeuw meer, geen ruiten krabben en geen gladheid
Want zoals ik al schreef, daar ben ik eigenlijk wel een beetje klaar mee.

IJs eten!
Oke, ik eet ook wel eens ijs als het geen lente of zomer is. Maar als het buiten koud is heb ik daar vaak toch iets minder zin in, terwijl het zo lekker is.

Langere dagen
Ik merk nu al dat het langer licht is, ik ga niet meer in het donker weg naar mijn werk en als ik terug kom is het ook nog licht. In de zomer heb ik veel meer energie dan in de winter. Ik merk het nu al, maar daglicht kan me niet lang genoeg duren.

Lekker de tuin in
Ik heb nu al  zin om weer spinazie te zaaien en aardbeienplantjes neer te zetten. Maar nu is het nog te koud, te nat en te vies.

 

19 gedachtes over “Waarom het van mij wel lente mag worden

  1. Ik had ook al een bedriegelijk lentegevoel. Vanochtend op de fiets dacht ik ook: “zucht… was het maar geen februari meer. Was het maar lente”. Helaas laat die toch nog even op zich wachten. Voordeel van kou: warme chocolademelk!

    Like

  2. Ik vind sneeuw wel leuk, maar de lente vind ik toch ook wel weer heerlijk. Alles staat weer in bloei waardoor het er allemaal wat vrolijker uitziet. In de zomer ging ik ook altijd ’s ochtends vroeg hardlopen. Lekker in het bos. Het was dan toch licht genoeg, maar nu in het donker vind ik dat niet zo prettig en doe ik het ook niet meer.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.