Gelezen: de verbouwing van Saskia Noort

verbouwingMathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon.
Maar schijn bedriegt. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een ‘groene’ aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanige positie waaruit geen uitweg meer mogelijk lijkt.

Ik hou van de boeken van Saskia Noort. Deze had ik al een behoorlijke tijd in de kast liggen, maar aan het lezen ervan was ik nog altijd niet toegekomen.
Het is geen standaart thriller, geen bloederige moorden hier. Het begin vond ik zelfs een beetje traag, er leek niet zoveel te gebeuren. Maar gelukkig kwam het verhaal op gang en werd het spannend en meeslepend.
Al snel had ik er moeite mee om het boek weg te leggen. Het was dan wel een beetje voorspelbaar wie in het verhaal de slechterik was, wát er nou eigenlijk precies allemaal gebeurde en wat voor spelletjes er gespeeld werden, dat werd allemaal pas later duidelijk, en dat was wat het verhaal spannend maakte. Af en toe was het wel vergezocht allemaal, maar daar heb ik totaal geen moeite mee in een fictie-boek.
Dit, samen met de heerlijke schrijfstijl van Saskia Noort, maakte dat ik het boek in één ruk uit las. De Verbouwing is een aanrader voor iedereen die graag een thriller leest en een niet-standaard plot wil lezen. Maar hij is ook zeker geschikt voor de ‘beginnende’ thrillerlezer, niet te heftig, maar evengoed spannend.

Dit is geen gesponsorde post, met het schrijven van dit artikel verdien ik niets. Mocht je het boek willen bestellen zou ik het wel erg waarderen als je dit zou willen doen via één van de links in het artikel. Op die manier verdien ik een klein bedrag aan je aankoop, zonder dat het jou extra geld kost.

8 gedachtes over “Gelezen: de verbouwing van Saskia Noort

  1. Klinkt spannend! Ik hoor wel meer goede dingen over Saskia Noort, heb zelf nog nooit iets van haar gelezen, maar dit boek klinkt wel erg interessant.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.