Road to killer legs: een update

19300048124_ced318dc53_bAfgelopen week was het een maand geleden dat ik voor het eerst de praktijk voor fysiotherapie binnenliep. We zijn inmiddels verschillende oefeningen verder, ik vond het tijd worden voor een update.

De eerste keer was de intake, we hebben gekeken hoeveel gewicht ik met ieder been weg kan duwen en ik kreeg wat basisoefeningen mee. Die heb ik heel consequent uitgevoerd, en er volgde iedere week een nieuwe afspraak.
Iedere week werd gekeken hoe de oefeningen gingen en werd het ook wat zwaarder gemaakt. Een iets zwaardere variant op de oefening, of meer herhalingen.
Ik vond het zelf lekker gaan, en ook de fysiotherapeut zag duidelijk snelle vooruitgang. Na ongeveer een maand vond ze het tijd worden voor een tussenmeting. We begonnen met de test hoeveel gewicht ik nu met een been kon wegduwen. En wat bleek? Ik kreeg gewoon twintig kilo meer weg! Twintig kilo!
Zelf merk ik natuurlijk ook dat de oefeningen me steeds beter afgaan, niet voor niets werden ze iedere keer wat zwaarder gemaakt. Maar ook bij het sporten merk ik verschil. Mijn balans is beter, ook op mijn rechterbeen, en de één-been-dingen gaan me sowieso beter af.
Mooie vooruitgang dus, het heeft zeker geholpen en ik ben blij dat ik deze stap genomen heb.

13 gedachtes over “Road to killer legs: een update

  1. Fijn! Gaaf dat het zo snel gaat. Ik heb nog altijd problemen met mijn linkerbeen en ik zou echt meer oefeningen moeten doen. Bedankt voor dit duwtje in de rug 😉

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.