Waarom ik geen ‘echte’ blogger ben

blog

Allereerst wil ik zeggen dat je dit artikel natuurlijk met een flinke knipoog moet lezen. Er zit van mij uit geen oordeel in, herken je je wel of juist helemaal niet dan is dat wat mij betreft niet goed of slecht. Een échte blogger is in mijn ogen iedereen die een blog heeft, of je nou twee keer per dag schrijft of één keer per maand, of je er geld mee verdient of niet. Als je een blog hebt ben je blogger. Maar er zijn wel van die typische bloggersdingen die je bij veel bloggers terug zit, en ik vond het leuk om een lijstje te maken van die dingen die ik zelf niet doe.

♥ Ik heb geen fancy plekje ingericht om te bloggen. Geen quotes om mij heen, geen moodboard en geen letterslinger aan de muur. Waar ik dan schrijf? Met de laptop op de bank. Ik vind dat soort plekjes heel leuk om te zien bij anderen, maar ik weet dat ik zelf toch steeds weer op de bank terecht zou komen, dus het is niks voor mij.

♥ Ik zonder me ook niet af tijdens het schrijven. Ondertussen Hollands Next Topmodel volgen? Geen probleem!

♥ Ik heb mijn eten over het algemeen al op voordat ik bedenk dat ik er wel een foto van had kunnen maken. En als ik er wel een foto van maak dan is dat een foto van mijn bord zoals het is, zonder rekening te houden met een perfecte lichtval of een mooie styling. Dat mijn lunch eruit ziet als iets wat al eens eerder gegeten is, ach, als het maar #delicious is.

♥ Komen we meteen bij het volgende punt, zo’n perfecte Instagram-feed die je bij sommige bloggers ziet, daar geef ik helemaal niks om. Als ik een foto plaats hou ik daarbij geen rekening met de vraag of hij wel past bij alle andere foto’s die ik geplaatst heb. Mijn account is ook niet perse blog-gerelateerd. Ik plaats wel eens iets met betrekking tot bloggen, maar het blijft mijn persoonlijke account en negen van de tien dingen hebben niks met bloggen te maken.

♥ Ik heb geen honderd notitieboekjes. Ik heb er welgeteld één, want ik ben zo iemand die dingen eerst op wil maken voordat ik een nieuwe aanschaf. Of in het geval van een notitieboekje, vol. En ik gebruik hem meer voor random verhaal-ideeën dan voor blogdingen.

Wat vind jij zulke typische bloggersdingen, en doe je dat wel of juist niet?

18 gedachtes over “Waarom ik geen ‘echte’ blogger ben

 1. Hilarisch! Ik ben ook geen blogger! 😀 Alhoewel, die quotes heb ik dan weer wel 😉 En euhm… Aan Instargam doe ik niet mee met mijn *enkel bellen&sms’en* telefoon 😉

  Like

 2. Ik ben dus ook geen echte blogger he 😛 Ik zit gewoon aan de eettafel, want in de ‘studeerkamer’ heeft de wifi bijna geen bereik omdat het aan de hele andere kant van ons appartement is. En omdat het er nog wel eens vol staat met de drogende was. Oh, en ik heb er ook geen letterslinger, wel een gifgroene muur en mijn bruidsboeket nog ergens op een kast liggen 😛

  Notitieboekjes heb ik dan weer in overvloed, maar dat staat voor mij los van het blogger zijn, want dat had ik als kind al – ver voordat er zoiets bestond als blogs haha

  Like

 3. Nu je het zegt, dan ben ik ook geen blogster, ik hou er ook geen rekening mee waar ik zit, wel heb ik een bureau, maar mijn wifi in die ene kamer doet het amper tot niet, heel gek, de rest van het huis dus wel. Ik zit wel graag aan de tafel in de woonkamer, kan ogen als een blogplekje, maar is het eigenlijk niet, hahaha Ook ik heb gewoon de tv aan vaak of muziek op als ik een stuk ga schrijven en volg net zo goed een tv programma.

  Voedsel op foto zetten, doe ik zo nu en dan, maar net als jij, ik kijk niet naar belichting of meer, goed, als het vaatdoekje erop staat, dan leg ik die nog wel even opzij 😉 whahaha maar verder?

  Instagram, net als jij, ook al heb ik wel een paar keer artikelen gepromoot, maar eerder omdat die ander dan ook op instagram zit en dan vind ik het leuk om hen te verrassen. Maar dat perfecte en ook hier, meer persoonlijk en vaak niet eens op blog terug te vinden, maar het kan eventueel wel. Ik deel het ook op Fb maar ook niet alles.

  Notitieboekjes dito, ik heb nu een kladblok van woman inc in mijn tas zitten, maar dat is ook voor extra info onderweg voor mijzelf, zoals laatst op de brocante markt, men had geen kaartjes bij zich, eigenlijk dom van henzelf, maar goed… google zeggen ze dan, lol…

  En ach, wat is echt vraag ik mij telkens meer af, ik kom nog uit een tijd dat het net uitgevonden was, ik vind het woord niche al zo gek, toen ik weer terug kwam, daar hadden we voorheen nog nooit van gehoord, hahaha

  X

  Like

 4. Plannen, ook zoiets wat je altijd tegenkomt. Het lukt me nooit, ik kan het mooi inplannen, dat dan weer wel, maar nakomen… 😉

  Een vaste blogochtend heb ik ook niet, ik blog wanneer ik tijd en zin heb. Wel regelmatig, maar ik kan niet 5 blogs achter elkaar in een ochtend schrijven, dan gaat het spontane er ook af voor mij.

  Verder lijken tegenwoordig alle bloggers te zweren bij supergezond eten, speltbrood, sushi, salades. Vrijwel niemand lijkt nog wel eens aardappelen of gewoon een sneetje brood van de bakker te eten, nou ik lekker wel hoor 🙂

  Like

 5. hahaha leuk hoor! Ik hou met mn instagram fotos ook totaal geen rekening of het binnen het kader van mijn andere fotos past! Lekker random dat is toch ook een stijl 😉

  En notitieblokjes… ja daar heb ik er wel een stuk of 8 van. Maar niet zozeer bloggerelateerd, ik wil gewoon mijn krabbels ergens kwijt kunnen en aangezien ik redelijk choatisch ben zijn dat er een stuk of 8 geworden haha

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.