Inspirerend geluk: Passie

asdfeafg

Inspirerend geluk is het nieuwe project van Saskia, en het is een vervolg op haar eerdere project, Pluk Het Geluk. Ik heb meegedaan met Pluk Het Geluk, dus natuurlijk wilde ik dan ook mee gaan doen met het vervolg.

Vandaag gaat het over passie. Wat is dat nou eigenlijk? De Van Dale zegt het volgende:

pas·sie (de; v)
1het lijden van Jezus
2(meervoud: passies) hartstocht, drift; hartstochtelijke liefhebberij

Goed, die betekenissen klinken wat ouderwets misschien, maar het komt er dus op neer dat je ergens heel erg van houdt. Maar dat wisten jullie natuurlijk al lang.

Mijn passies

Schrijven: als ik over passie ga praten dan moet ik als eerste aan schrijven denken. Ik schrijf al zo lang ik een pen vast kan houden, zelfs toen ik als klein meisje nog helemaal geen letters kon maken ‘schreef’ ik al hele verhalen. Ik had vroeger afwisselend veel verschillende beroepen op het oog, maar één ding is mijn hele leven nog nooit veranderd, schrijfster wilde ik worden.

Creativiteit: in alle mogelijke opzichten. Schminken, kaarten maken, knutselen, tekenen. Ik heb vaak ideeën genoeg, maar ze halen het overigens lang niet altijd tot een uitvoering.

Roller derby: vrij recent, maar ik geloof zeker dat ik dat al een passie mag noemen. Ik heb nooit een hekel gehad aan sport. Ik vond veel dingen leuk, maar een passie, nee, dat ook weer niet. Ik had totaal geen competitiedrang, hield nooit voortgang bij of wat dan ook. Maar nu heb ik een sport gevonden waar ik me 100% voor in wil zetten. Ook buiten de trainingen om, sterker worden, een betere conditie krijgen. Hier wil ik goed in worden, wedstrijden spelen, misschien ooit naar het nationale team (dromen mag, toch?).

Lezen: iets anders wat ik al doe sinds ik het kan is lezen. Tegenwoordig helaas niet meer zo veel, maar het is wel echt iets wat ik weer veel vaker zou willen doen. Zes boeken in een week was vroeger (lees: toen ik nog heel veel tijd had) eerder regel dan uitzondering. Dat mis ik echt, tijd om weer meer te gaan lezen.

Wat is jouw passie?

10 gedachtes over “Inspirerend geluk: Passie

  1. Ontzettend leuk dat jij ook meedoet, omdat ik je zo ie zo al lees kom ik ze vanzelf tegen natuurlijk, mijn eerste stond vorige week al over passie, toen Sas de aftrap deed zelf 😉 Ik heb daar ook een aparte tag van gemaakt #inspirerend geluk op mijn blog mocht je hem gemist hebben nog van de week 😉 Ik ga morgen starten aan opdracht twee.

    En jouw passies zijn eigenlijk ook de mijne, behalve de derby dan, maar ik vind het gaaf dat het zo in je hart zit! Dat je iets gevonden hebt wat jij zo leuk vind om te doen 😀

    X

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.