#Groeifactor 7: plezier maken, lachen en gezelligheid

Groeifactor-1024x1024De zevende opdracht van de #Groeifactor staat in het teken van plezier maken. Een lekker vrolijk onderwerp waar ik vast wel iets mee kan. Plezier maken vind ik hartstikke belangrijk in het leven, en dat probeer ik dus zeker zoveel mogelijk te doen.


Ik hou van lachen en humor, en Lief en ik kunnen regelmatig krom liggen van het lachen om… ja, om wat eigenlijk? Dat maakt ook niet uit, de lachbui zelf is gewoon lekker.

Natuurlijk maak ik me ook wel eens zorgen en ben ik ook wel eens chagrijnig, daar heeft iedereen wel eens last van. Maar ik doe wel mijn best om daar niet te lang stil bij te staan, het leven is toch veel leuker als je vrolijk bent?

De eerste opdracht van deze week draait om humor. Proberen om iemand anders een lachbui te bezorgen. En als een lachbui niet lukt, dan toch op zijn minst een glimlachje. Lachen is gezond, en positiviteit vermenigvuldigd zich als je het deelt.

De tweede opdracht gaat om plezier. Zelf plezier maken en ook plezier geven. Iets doen waar je blij van wordt, zonder je schuldig te voelen over volle agenda’s, drukte of anderen. Maar ook iemand anders een plezier doen. Dat kan al met iets heel kleins. Maak iemand blij.

Dat gaat wel lukken deze week lijkt me. Ik ben al lang van plan om eens iets te gaan doen met random acts of kindness, en met deze opdracht erbij is dit natuurlijk een mooi moment om dat eens te gaan doen.

Doe jij graag iets voor een ander?

6 gedachtes over “#Groeifactor 7: plezier maken, lachen en gezelligheid

  1. Waar kan, doe ik elke dag wel iets voor een ander, al is het even een gesprekje voeren met iemand hier of daar en ze met een lach weer laten gaan 😀

    Mooie opdracht en zeker een leuke opdracht, al gaat dat hier al vanzelf merkte ik afgelopen vrijdag weer… gezien ik het mij niet eens bewust ben, hahaha maar de opmerkingen dan van de mensen onderweg, vrijdag dus bij de kassa hier bij AH, zo zou iedereen moeten zijn, zoals jij heerlijk lacht en kletst en zingt gewoon onderweg… Een mooier compliment van een wild vreemde kun je toch niet krijgen? 😀

    X

    Like

  2. Wat een positieve, vrolijke opdrachten! Ik probeer altijd wel 1 dagelijks iets voor anderen te doen. Soms is het iets kleins, soms iets groots; maar ik draag graag positiviteit de wereld in.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.