Kilo’s knallen: de diëtiste

http://www.ronhaans.nl

Gisteren was het dan zover, mijn afspraak bij de diëtiste. Ik wist niet precies waar het was, dus ik nam de auto, maar het bleek zo dichtbij te zijn dat ik de volgende keer prima kan gaan lopen of fietsen.


We begonnen met een soort intake, ze stelde wat vragen over mijn woon- en werksituatie, mijn huidige eet- en drinkpatroon en mijn sport. En toen kwam het moment van de waarheid.
Ik moest op de weegschaal. Nou weeg ik me thuis natuurlijk ook zelf, maar dat doe ik altijd in de ochtend, nuchter en zonder kleren. Deze keer was het middag, ik was aangekleed, ongesteld en moest op een professionele weegschaal staan, dus eigenlijk verwachtte ik een groot verschil en een gewicht wat ik liever niet wilde horen.
Maar het bleek reuze mee te vallen. De weegschaal gaf nog geen kilo meer aan dan bij mijn laatste weegmoment thuis, en er wordt anderhalve kilo geteld voor de kleding, dus dat was hartstikke gunstig.
Wel moet mijn vetpercentage flink naar beneden, maar dat had ik ook niet anders verwacht. Ook van de centimeters moest ik wel even slikken. Ik trok het meetlint altijd veel strakker, dus dat viel even tegen. Maar daar komen we wel weer overheen.
Ik heb een mooie lijst met voedingsadviezen gekregen, toegepast op mijzelf, en mijn situatie.
Daarnaast kreeg ik het advies om een uur per dag matig intensief te bewegen. Pfoe, dat haal ik nooit. Ja, de derbytraining duurt twee uur en is wel meer dan matig intensief, maar dat is natuurlijk niet iedere dag. De rest van de dagen blijft het bij een rondje hardlopen van hooguit een half uur, een stuk wandelen of een rondje fietsen. Of ik doe zelfs alleen maar oefeningen en verder niets.
Nee, een uur per dag haal ik bij lange na niet op het moment. Compenseren telt ook niet, het is echt per dag. Maar als je nagaat dat ik soms maar een paar minuten per dag bewust bezig ben met bewegen dan valt daar wel veel te winnen, dus het is wel iets waar ik naar toe zou willen werken. Ik zit drie dagen per week op kantoor, het zou niet verkeerd zijn om zeker op die dagen extra te bewegen.
Ik ga aan de slag met de adviezen die ik heb gekregen, ik heb er zelfs wel zin in. Over vijf weken hebben we een nieuwe afspraak, dan bekijken we de eerste resultaten.

11 gedachtes over “Kilo’s knallen: de diëtiste

 1. Mijn vetpercentage is ook veel te hoog. Ik ben niet echt dik, maar ik heb veel meer vet dan spiermassa. Zeg maar gerust géén spiermassa. Een uur bewegen per dag zou voor mij ook echt heel goed zijn. Succes meid, ik ben benieuwd naar je vorderingen.

  Like

 2. Veel succes! Het wordt niet makkelijk, maar je kunt het rustig aan naar 1uur per dag opbouwen. Denk aan 30 minuten in de ochtend en 30 in de avond. Klinkt dat niet beter dan 1uur in een keer? Je doet al hardlopen in de ochtend dus dat is allen maar 30 minuten extra die dagen. Helemaal niet zo veel. 🙂 Nogmaals succes!

  Like

 3. Veel succes! Ik sport als het lichamelijk goed gaat met me maar doe dit per 10 minuten hooguit anders houd ik het sowieso niet vol, ik ben met een uur sporten op een dag ook echt een dag bezig en kan daarnaast niets anders doen, maar het is beter vol te houden dan een uur aan een stuk, want dat lijkt me zelfs zwaar zonder lichamelijke beperkingen! Wat ik ook doe zelf als ik een serie kijk een een aflevering is 45 minuten iedere keer dat ik stop met sporten de serie op pauze zetten, als ik verder wil kijken moet ik weer gaan sporten, het geeft afleiding en het is motivatie + makkelijk bij te houden hoeveel je hebt gedaan. Nu weet ik dat dit niet werkt als je buitenshuis sport maar het is ook maar een idee. 🙂

  Like

 4. Wat fijn dat de diëtiste zo dicht in de buurt zit (dat maakt de drempel om op baaldagen af te zeggen kleiner denk ik). Ook top dat de weegschaal meeviel, dat geeft weer een stukje extra motivatie lijkt me. Heel erg veel succes en keep us updated!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.