Waarom vroeg opstaan best fijn is

Ja, ik weet dat ik gisteren schreef dat ik belachelijk lang heb uitgeslapen. Dat is ook heerlijk, maar ik schreef ook dat ik dat niet vaak doe. Maar echt vroeg opstaan doe ik ook niet vaak. Meestal sta ik op als het moet, of op een vrije dag als ik uit mezelf wakker word. Maar extra vroeg opstaan heeft ook wel wat. En wel hierom:

IMG_4184

♥  Er is nog bijna niemand buiten, net of je even de hele wereld voor jezelf hebt.
♥ Je hebt dus geen muziek nodig om de wereld buiten te sluiten als je een rondje loopt en je kunt genieten van de geluiden uit de natuur.
♥ Als je extra vroeg opstaat heb je in de ochtend ook extra tijd. Rustig op gang komen is erg fijn.
♥ Van snoozen word je toch alleen maar duffer.
♥ Als je vroeg in de ochtend gaat sporten is het niet erg dat je er de avond na een lange (werk)dag geen zin meer in hebt.
♥ De eerste zonnestralen zijn heerlijk!
♥ Als je vroeg in de ochtend start met iets wat je een goed gevoel geeft schijn je de rest van de dag ook meer wilskracht te hebben.
♥ De ochtend is heerlijk rustig. De buren zijn nog stil, de straat is nog leeg.
♥ Tijd voor jezelf.
♥ Minder stress omdat je je niet hoeft te haasten.

Alhoewel, wat die laatste betreft… Als ik in de ochtend alle tijd heb dan ben ik zo’n muts die alles zó rustig aan doet dat ik bijna te laat weg ben. Maar daar voel ik me dan wel minder gestrest van.
Ik heb mezelf nooit een ochtendmens gevonden, maar in de zomer ben ik vaak toch wel vroeg wakker. Vaak slaap ik dan verder, maar soms maak ik van de gelegenheid gebruik om vroeg uit bed te komen. En eigenlijk geeft dat me een veel beter gevoel dan me nog eens omdraaien.

15 gedachtes over “Waarom vroeg opstaan best fijn is

 1. Vroeg opstaan is inderdaad best fijn, maar ik denk niet dat mijn buren er blij mee zullen zijn, die vinden het al erg als ik om 8 uur op sta, het is nogal gehorig hier helaas. 😦 Wel vind ik het heerlijk om vroeg wakker te worden en lekker te blijven liggen, de zon op te zien komen en de eerste vogeltjes te horen fluiten.

  Like

 2. IK ben echt een ochtendmens en begin mijn dag niet goed als ik voor de verandering eens lang blijf liggen. Hier vroeg opstaan om alle drukte voor te zijn betekent trouwens wel héél vroeg, want om 6 uur staat hier al file. Ik ben er inmiddels zo aan gewend, dat ik 7 uur of 8 uur tegenwoordig al laat vind hahaha

  Like

 3. Helemaal mee eens! Ik sta eigenlijk altijd vroeg op; ik vind het zo fijn om de dag vroeg te beginnen. Het scheelt een hele hoop stress aan het eind van de dag inderdaad!

  Like

 4. Met mooi weer vind ik het ook niet erg om vroeg op te staan. Soms fiets ik ’s ochtends vroeg met m’n broer mee als hij gaat hardlopen. Dan is het inderdaad heerlijk rustig en je hebt veel meer aan je dag als je vroeg opstaat 🙂

  Like

 5. Ik krijg deze zomer dat vroeg opstaan ritme maar niet te pakken, het is te wisselvallig, waardoor ik mij nu juist gebroken voel, vaak op het verkeerde tijdstip, lees even voor of net na etenstijd in slaap val en voila je bent weer klaarwakker tegen 10 uur… sjucht, maar ik weet inderdaad hoe fijn het is. 😉

  X

  Like

 6. Ik geef je helemaal gelijk. Het opstaan proces zelf vind ik verschrikkelijk (maar dat vind ik om 12 uur ’s middags net zo erg als om 6 uur ’s ochtends) maar verder is vroeg opstaan eigenlijk heel fijn!

  Like

 7. haha, ik las je titelblog en dacht, jaja hier ga ik het vast niet mee eens zijn. Toen las ik je eerste punt over de rust buiten, en veranderde meteen van gedachte. Goed punt! Dat is inderdaad wel heerlijk aan de vroege ochtend. (alhoewel het hier in de stad meer gaat om ‘minder druk’ dan om ‘rustig’, maar dat is toch lekker). Ook fijn dat als je dan allerlei dingen hebt gedaan ’s ochtends, het daarna nog maar lunchtijd is, terwijl het op uitslaapdagen dan al tijd is voor het avondeten.

  Like

 8. Soms zou ik willen eens lekker lang uit te slapen, vaak lukt me dat niet en is het 9 uur ofzo. Soms ben ik ook vroeger wakker, en dat vind ik fijn. Lekker veel doen op een dag.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.