Review: Chocstar chocolade

choc

Een tijdje geleden won ik via Linda een Chocstar-pakket met vier repen chocolade. En niet zomaar chocolade, bij Chocstar wordt iedere reep met de hand gemaakt.

Je kunt zelf je eigen repen samenstellen door te kiezen uit de vier Fairtrade basischocolades (melk, wit, puur en extra puur) en ruim 65 verschillende ingrediënten en toppings. Het resultaat is een heerlijke, unieke, handgemaakte chocoladereep. Je kunt er ook nog een boodschap aan toevoegen om het als cadeau weg te geven.
Ik had dus vier repen gewonnen:
One Mint Julep; pure chocolade met gedroogde munt & amandelen
Strawberry fields forever; melkchocolade met gevriesdroogde aardbeien en een vleugje kaneel
Raspberry beret; pure chocolade met gevriesdroogde framboosjes en knettersuiker
A taste of honey; melkchocolade met walnoten en stukjes honingchocolade

One mint Julep
Deze vond ik verrassend lekker. Ik had verwacht dat hij een beetje naar After Eight met amandelen zou smaken, en After Eight vind ik helemaal niet zo lekker. Maar de munt was absoluut niet overheersend. De chocola en de amandelen waren heerlijk, en de munt maakte het geheel lekker fris.

Strawberry Fields Forever:
Aardbeien en kaneel samenvoegen is iets waar ik zelf nooit op zou komen, maar in combinatie met deze melkchocolade was het erg lekker. Gevriesdroogde aardbeien vind ik sowieso lekker in chocola, en de kaneel maakte het een bijzondere reep.

Raspberry Beret
Knettersuiker deed me allereerst denken aan de smurfenchocolade die ik vroeger graag at. Naar deze reep was ik misschien nog wel het meest nieuwsgierig. En hij is niet tegengevallen. Heerlijke chocola, frambozen en nostalgische knettersuiker. Het knetterde wel minder dan in mijn herinnering, maar ik weet niet of dat aan de suiker lag of aan mijn herinnering.

A taste of honey
De laatste reep die ik gekregen had, en helaas vond ik deze een beetje tegenvallen. De honing vond ik erg overheersend en de walnoten waren wat mij betreft lekkerder geweest als er kleinere stukjes van gemaakt waren. Jammer, maar de andere drie maakten het helemaal goed.

15 gedachtes over “Review: Chocstar chocolade

  1. Oehh lekker!! Cool dat je ook zelf je smaken kan samenstellen. Dan kun je er helemaal je droomreep van maken. Was de basis chocolade ook goed? De aardbei kaneel lijkt me erg lekker!

    Like

  2. Ik ken Chocstar al een paar jaar maar ik heb er nooit iets besteld omdat de repen nogal aan de prijs zijn… Maar ik was wel erg benieuwd naar de chocolade dus leuk om een recensie te lezen. Zou je zeggen dat de repen het geld waard zouden zijn als je ervoor zou betalen?

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.