Hooikoorts, wat een ellende

http://www.gezondeademhaling.nl

Een paar jaar geleden dacht ik dat ik er overheen gegroeid was, maar vorig jaar bleek het tegendeel al. De hooikoorts is er nog steeds.


Nu heb ik er al weer een paar weken last van. Snotteren, niezen en vooral ook jeukende ogen. Vandaag leek het voor het eerst mee te vallen. Ik had een goede nacht gehad, en ook overdag ging het redelijk. Tot het eind van de middag. Ik denk dat ik vanmiddag één van de heftigste aanvallen ooit heb gehad. Het liefst wilde ik mijn ogen eruit krabben.
Toen ik in de spiegel keek leek ik de grote boze weerwolf wel. Rode, opgezwollen ogen, vreselijk. En ze bleven maar prikken. Het kwam opeens opzetten en het duurde even voordat het weer minder werd.
Mijn tips om om te gaan met deze vervelende allergie lees je hier. Let wel, ieder lichaam is anders, wat voor mij werkt hoeft niet voor een ander te gelden.

* Cetrizine. de allergiepilletjes, deze worden voorgeschreven als je met je klachten naar de huisarts gaat, maar de kosten zijn voor jezelf. Bij de Aldi koop je een doosje voor een euro, dat scheelt flink, je hebt geen recept nodig voor het middel. Het helpt mij om iedere dag in de ochtend een pilletje te nemen, preventief. Ik merk het meteen als ik het vergeten ben. Dit middel werkt ook voor bijvoorbeeld allergische reacties op insectenbeten.

* Douchen / haar wassen: in je haar blijven de rondzwevende pollen makkelijk hangen. Hierdoor draag je ze bij je en blijf je reageren. Door je haar vaker te wassen of uit te spoelen verwijder je deze pollen. Bij een acute aanval kan een douche me meteen verlichting brengen.

* Ogen koelen: de geïrriteerde ogen koel ik met koud water op een wattenschijfje. Het gaat niet over maar het verlicht wel. In verband met mijn lenzen gebruik ik geen oogdruppels, maar ik doe mijn lenzen wel uit als het echt te erg is.

* Op je rug liggen bij het slapen: als ik op mijn rug lig voel ik de verstopping in mijn neus als het ware weg zakken en kan ik vrijer ademen.

* Zachte zakdoeken gebruiken: als je zoveel snottert als ik maak je op een gegeven moment de huid rond de neus kapot als je harde tissues gebruikt. Met zachte tissues of zakdoeken valt dat mee.

* De tip die ik zelf het meest in de wind sla omdat ik het gewoon vertik met dat mooie weer, maar op zich wel een logische: blijf binnen. De pollen hangen immers eh… buiten.

Heb jij last van hooikoorts?

17 gedachtes over “Hooikoorts, wat een ellende

 1. Ik haal cetrizine altijd bij de apotheek. Volgende keer naar de Aldi dus, voor een nog goedkopere variant. Gelukkig heb ik sinds de 2e zwangerschap veel minder last gekregen. Hormonen doen dus soms toch iets goeds 😉

  Sterkte de rest van de zomer

  Like

 2. Had ik wel, maar gelukkig om de één of andere reden is het een heel stuk minder, daar dank ik voor, want een paar keer niezen laat op de avond en dat is het. Nu moet ik wel zeggen dat ze hier een hoop bomen met pluis erin gekapt hebben, ben ik heeeeeeeeeel blij mee!

  Sterkte en beterschap voor jou!
  X

  Like

 3. Hier helaas ook iemand die behoorlijk last heeft van de hooikoorts 😦 Nu heb ik meerdere allergieën, dus zit vast aan medicijnen van de huisarts… maar die helpen wel erg goed!

  Like

 4. Ik zelf steeds minder, wonder boven wonder, maar mijn zoon heeft verschrikkelijke hooikoorts, en ook enkele van mijn broers. De ogen zijn verschrikkelijk. Ik deed sowieso oogdruppels in omdat het niet te harden was, maar wat ook helpt is een neusspray antiallergisch.
  Kan je Cetirizine bij de Aldi kopen?

  Like

 5. Hahaha, breek me de bek niet open. Eh lol. Cetrizine? Daar word ik half stoned van en zo duf als een konijn! Althans, dat is dus wat er in Reactine zit en schijnbaar is het allemaal hetzelfde. Er zit óf cetrizine in óf loratadine. Nou, doe mij dan maar het laatste. Dat beperkt het nog enigszins. Al helpt het na drie of vier jaar ook niet echt meer. :/

  Like

 6. Die tip van je haren wassen is wel een hele goede. Ik heb de afgelopen dagen ook hels veel last gehad, om compleet gek van te worden. Ik denk dan maar dat het nog maar eventjes is…..

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.