Eindelijk kerst in huis!

Op al jullie kerstboom-show-blogjes heb ik volgens mij gereageerd dat ik hem ook nog op ging zetten en natúúrlijk foto’s zou laten zien als het zover was. Ik kan je vertellen, die foto’s van onze kerstboom, daar mogen jullie tot volgend jaar op wachten, de kerstboom staat niet.
Hoe komt het dat ik, degene die de kerstboom het liefst al in oktober op zou zetten, hem zomaar een jaar onder het bed laat slapen? Dat heeft maar één reden: ik kon niet meer.
Iedere keer was er wel wat. Door de weeks werk ik fulltime, en in het weekend is er ook altijd wel iets waardoor het er niet van kwam. Het is zo druk op het werk, het vreet echt energie. Als ik in de avond thuis kom ben ik helemaal opgebrand.
Ik had wel zin om de kerstboom op te zetten en te versieren, dat vind ik altijd weer zo leuk om te doen. Maar alles naar beneden sjouwen, en dat ding in elkaar zetten, ik zag er als een berg tegenop. En iedere keer kwam er weer wat tussen.
Gisteravond was het dan eindelijk zover, ik was redelijk op tijd klaar en we zouden de kerstboom op gaan zetten. Maar in plaats daarvan ben ik huilend op de bank geploft en kwam er niets meer uit mijn handen. Ik was compleet leeg. Geen energie meer, maar ondertussen nog zoveel wat ik wilde doen en nog zoveel kleine opruimdingen waar ik me aan ergerde. Ik baalde van alles waar ik maar niet aan toe kwam en wat maar bleef liggen.
Eigenlijk wilde ik de kerstboom helemaal niet laten zitten, maar toen Lief voorstelde om een jaar alleen de tafel met het kerstdorpje op te zetten was ik alleen maar ontzettend opgelucht. Ja, ik vond het jammer, maar alleen al de opluchting deed me beseffen dat het beter was. Ik kon er wel mee leven, niet helemaal niks, maar toch niet alle uren werk die in de kerstboom zouden gaan zitten. Volgend jaar beter.
Dus, om het goed te maken, wel de foto’s van onze kersttafel, met vrolijke gekleurde lichtjes. En toch een klein kerstboompje.

IMG_3019 IMG_3020

26 gedachtes over “Eindelijk kerst in huis!

 1. Ik zet ook geen kerstboom op. Als ik uit mijn raam kijk, zie ik er al drie 😛
  Maar je moet het alleen doen als je wilt en kunt, het is geen verplichting 🙂 Maar ik moet zeggen, jouw kersttafel met minikerstboom is wel echt superleuk (misschien nog wel meer dan een gewone kerstboom!).

  Like

 2. Ja, dan moet je echt even doen wat goed voelt. En het ziet er heel gezellig uit zo!
  Hopelijk kun je een beetje bijtanken de komende dagen. Het is niet fijn als je je zo leeggezogen voelt. Take care!

  Like

 3. Oef zeg, als je zo op bent dat je de kerstboom niet meer kan opzetten. Wat ontzettend jammer! Maar ik vind jouw dorp ook wel heel leuk en dat heb ik niet 😉

  Like

 4. Mijn moeder deed dat een paar jaar geleden ook. Een MEGA dorp opzetten. Dat werd dan gedaan i.p.v. de kerstboom. Ik ben totaal niet van het versieren voor kerst of opzetten van dingen. Ik heb dan ook een kleine kerstboom naast de tv en dat is het ook! “Gelukkig” is mijn vriend er ook niet zo van, dus ik word niet verplicht daarin!

  Maar ik moet wel zeggen, als ik dan bij mensen thuis kom die het leuk versiert hebben en een mooie kerstboom hebben op staan dan denk ik vaak wel van goh tis toch wel mooi!!

  Ik zou zeggen, geniet van je kerstdorpje! En volgend jaar komt die mooie kerstboom vast wel! 😀

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.