Hallo herfst!

autumn-tree-61795_640Hallo herfst, daar ben je dan. Hoewel je van mij eigenlijk best nog wat langer weg had mogen blijven heb ik je nu je er eenmaal bent wel geaccepteerd. Ja sterker nog, ook al ben ik echt een zomermens, ik heb eigenlijk wel zin in onze tijd samen.
Ik heb wel zin in je knusse gezelligheid, je hebt wel iets. Heerlijk op de bank zitten met kaarsjes aan en een goedgevulde beker warme chocolademelk met slagroom. Want ja, die is met het koudere en guurdere weer toch echt het lekkerst. In de zomer drinkt dat toch anders.
Ik heb wel zin in de warme truien, en eerlijk is eerlijk, die regen die zachtjes op het raam tikt, dat heeft ook wel wat. En ook de frisse, harde wind die mijn hoofd leeg kan blazen is best lekker. Ik kijk nu al uit naar het uitwaaien op het strand, wat we vast binnenkort weer gaan doen. Even alles loslaten en nergens aan denken.
Ik heb wel zin in de Sinterklaastijd, ondanks het gezeur over Zwarte Piet. Ja, ik ben voor Zwarte Piet, ik ben absoluut geen racist en ik hoop echt dat dit (kinder)feest blijft bestaan zoals ik er mee opgegroeid ben. En verder ga ik daar helemaal geen woorden over vuilmaken. Ik kijk ernaar uit, ook al doen we zelf niet meer aan cadeaus. De tijd blijft leuk, herinneringen van vroeger ophalen, de gezelligheid, de vrolijkheid en natuurlijk de pepernoten en speculaaspoppen. Heerlijk, kom maar op.
Ik heb zin om te winkelen, nieuwe winterkleding aan te schaffen, mijn kledingkast kan wel wat nieuws gebruiken. En natuurlijk heb ik ook zin om mijn nieuwe winterjas te gaan dragen. Ik heb hem net gekocht en ik ben er zo ontzettend blij mee!
En natuurlijk heb ik ook zin in de stamppotten. Ik heb al zoveel nieuwe ideeën om eens uit te proberen! En stamppot, ja dat smaakt in de zomer natuurlijk toch een beetje anders. Het blijft toch een beetje herfst-/winterkost.
Dus herfst, sorry dat ik zo lang geroepen heb dat je nog weg mag blijven. Je bent er, en je bent van harte welkom.

12 gedachtes over “Hallo herfst!

  1. “Heerlijk op de bank zitten met kaarsjes aan en een goedgevulde beker warme chocolademelk met slagroom.” Hier ben ik het zo mee eens! Dat is voor mij de reden dat ik de herfst leuk vind, het knusse sfeertje 🙂 Al vind ik de enorme regenbui die hier nu uit de lucht komt gefotografeerd door wolkje donder en bliksem iets minder leuk..

    Like

  2. Ik vind de herfst prima zolang het een droge enigszins zonnige herfst is waarbij je lekker naar buiten kunt in de weekenden. Thuis lekker op de bank met kaarsjes aan en een goed boek of film… heerlijk!

    Like

  3. Herfst gaat richting de winter. En ik houd van de winter. Van de snijdende kou sochtends vroeg. Sneeuw en ijs. 💖. De herfst heeft dit soms ook al en dat is dan prachtig! Vooral lekker in t bos wandelen.

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.