Tag: jeugdsentiment

Bij Iris kwam ik deze leuke tag tegen. In een aantal vragen neem ik jullie mee naar mijn kindertijd en jeugd, de jaren ’90 en ’00.

Wat was je favoriete kinderfilm?
Ik liet hem zaterdag al even vluchtig voorbij komen, maar mijn grote favoriet was Space Jam. Voor het eerst gezien bij mijn neven en ik was meteen verkocht. Ik geloof dat ik diezelfde week nog de videoband heb gekocht en die heb ik grijs gedraaid. Toen ik nog wat jonger was was Pippi Langkous favoriet, vooral de wat minder bekende, oudere versie, met dus andere acteurs dan de ‘bekende’ serie. Tot grote ergernis van mijn moeder, die vond er niks aan. En wat altijd al favoriet is geweest zijn de Disney-films, die ik nu nog steeds verzamel.

Wat was je favoriete kinderserie?
De Zevensprong! En toen ik wat ouder was ben ik 7th Heaven gaan volgen. Niet echt een kinderserie, maar ik vind het toch wel jeugdsentiment omdat het wel tijdens mijn jeugd was dat ik het volgde. Ik ben hem nu trouwens opnieuw aan het bekijken, hij is in Nederland maar tot en met seizoen vier uitgezonden, maar pas veel later kwam ik erachter dat hij eigenlijk elf seizoenen heeft.

Wat was je favoriete boek?
Er is een boek uit mijn kindertijd wat ik me nog heel goed kan herinneren: de liefste poes van de wereld. Ik zou het graag nog eens lezen, maar misschien is het ook wel beter om de herinnering te bewaren. De boeken van Annie M.G. Schmidt heb ik ook stukgelezen. Toen ik wat ouder was kwamen de Kippenvel-boeken uit, die heb ik denk ik ook allemaal gelezen.

Wat was je favoriete nummer van de Spice Girls?
Oh, de Spice Girls! Ja, ik was fan. Als ze ooit nog eens een reunieconcert geven dan hoop ik erbij te zijn. Guilty pleasure: stiekem zet ik nog steeds wel eens nummers van de Spice Girls op. Mijn favoriet was denk ik ‘Spice up your life’.

Wat waren je favoriete fashion items?
Een naveltruitje, maar die mocht ik nooit van mijn ouders. Gelukkig. Het komt weer terug, ik zie er nu soms van die twaalfjarige meisjes mee lopen en dan denk ik, vinden jouw ouders dat goed? Toen vond ik het vreselijk, maar nu ben ik blij dat ze dat nooit goedgevonden hebben. Ook favoriet waren de tattooketting en de plateauzolen, die heb ik beide wel gehad.

Wat was je favoriete snoep/snack?
Ik ben nooit echt een zoetekauw geweest, maar ik was wel gek op winegums. En pepernoten, wat kon het mij als puber schelen dat ze al aan het begin van het schooljaar in de schappen lagen, inslaan die hap! En de Winner Taco, mijn favoriete ijsje, die helaas niet meer bestaat.

Wat was je favoriete tv-reclame?
Geen idee, ik kan me zo ook geen reclames uit mijn jeugd herinneren eigenlijk. Wel vond ik Loekie de Leeuw erg leuk.

Wat was je favoriete nummer?
Dat wisselde nogal eens. Ik volgde de hele top veertig, er is zelfs een tijd geweest dat ik precies de top tien kon opdreunen iedere week. Mijn favoriete nummer was altijd een nummer wat veel gedraaid werd op de radio, en het kon per week verschillen.

Neem de tag gerust over! Laat je het dan weten bij de reacties? Dan kom ik ook bij jou herinneringen ophalen.

7 gedachtes over “Tag: jeugdsentiment

  1. 7th Heaven! Oh dat heb ik ook nog een hele tijd gekeken als ik uit school kwam! Als ik deze serie wel eens noem in een random gesprek kijkt iedereen me altijd bevreemd aan, grappig dat ik ‘m hier terug zie 🙂

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.