Favorieten: apps

app-store-iconVandaag deel ik met jullie wat mijn favoriete apps zijn. Eerder maakte ik al een lijstje met mijn favoriete sportieve apps, dus die laat ik deze keer buiten beschouwing. Ook de algemeen bekende en veelgebruikte apps zal ik niet in dit lijstje zetten. Instagram, Facebook en Twitter zijn absoluut apps die ik veel gebruik, maar bijna iedereen kent ze wel. Naast deze apps zijn mijn favorieten:

♥ Timehop. Timehop is een app die je kunt koppelen aan Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare en de camera van je telefoon. Iedere dag geeft de app aan wat je precies 1, 2 of 3 jaar geleden op social media geplaatst hebt en welke foto’s je genomen hebt. Vorig jaar op deze dag blies ik al wolkjes als ik naar buiten ging, zo fris was het. En twee jaar geleden op deze datum ontving ik een kaartje uit Rusland. Nuttig? Nee. Leuk? Zeker.

♥ Photogrid. Met Photogrid kun je leuke collages maken van de foto’s op je telefoon. Je kunt tekst toevoegen, plaatjes op je foto plaatsen en een leuke achtergrond selecteren. Zo kun je leuke kleine kunstwerkjes van je foto’s maken.

♥ HayDay, nog steeds één van mijn favoriete spelletjes. Daarnaast speel ik regelmatig CandyCrush, 2048 (wat een stom spelletje…) en sinds kort heb ik Grepolis ontdekt.

♥ Duolingo. Stap voor stap een nieuwe taal leren. Ik vond het altijd zo zonde dat ik mijn Frans nooit bijgehouden heb. Vroeger was ik er best goed in, maar tegenwoordig kan ik nog net hallo en dankjewel zeggen. Maar met Duolingo leer ik stap voor stap een beetje meer. Je kunt ook andere talen dan Frans leren natuurlijk.

♥ ScanBizCards. Deze app gebruik ik de laatste tijd veel. Regelmatig krijg ik visitekaartjes in mijn handen. Van uitzendbureaus, bedrijven, etc. Omdat ik zulke dingen regelmatig kwijtraak wilde ik ze ergens bewaren. Nu heb ik daar deze app voor ontdekt: van je visitekaartjes kun je een foto maken, je kunt de contactgegevens erbij noteren en aangeven wat degene doet. Vanuit de app kun je iemand rechtstreeks bellen of mailen, ideaal. Ik heb zo al mijn visitekaartjes opgeslagen en alle papieren versies weggegooid.

Lees hier de eerdere favorietenlijstjes.

 

9 gedachtes over “Favorieten: apps

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.