Verhalen van vroeger

Zoals ik in mijn introotje al gemeld heb schrijf ik eigenlijk al zo lang ik in staat ben om een pen vast te houden. Enkele schrijfsels van vroeger heb ik weer terug gevonden. Ik was een beetje idealistisch en schreef graag fondsenwervingsstukjes. Ik denk dat ik hier een jaar of zeven was.

Vroeger1

Geboren…
Worden dieren: lammetjes, kalfjes, veulentjes, kuikentjes (eend of kip), puppy’s, kittens. Mensen: baby’s. Geboren is een heel karwei. In de lente zie je ook in de tuin veel jonge dieren. In de bomen zitten jonge vogels, de merel bijvoorbeeld. Wil je mee doen met de aktie vul dan de bon in.

Jaja, in de tijd dat actie nog met een k gespeld mocht worden. Of ik zat gewoon fout, dat kan natuurlijk ook. Maar zeg nou zelf, na het lezen van dit schattige schrijfseltje met vrolijke kleurtjes wil toch iedereen die bon invullen en meedoen met de actie? Welke actie? Ja, geen idee, ‘de actie’. Oh nee, ‘de aktie’. Ik had er zelfs een bonnetje bij gemaakt, makkelijker kan het niet toch?

Vroeger2

Ongeveer in die tijd hadden we ook eens in de struiken een merel gevonden. Een vriendinnetje en ik dachten natuurlijk dat die heel zielig was en nergens naar toe kon, dus ook daar werd een mooi stukje aan gewijd. Inclusief een actielijst met dingen die we nodig zouden hebben om de merel te redden (geld, vogelzaad, watjes en tekenpapier, why?). Heerlijk om zulke dingen terug te lezen.

16 gedachtes over “Verhalen van vroeger

  1. Mooi dit =) Ik vroeg me al af waarvoor die bon dan wel was, want ik snapte niet wat je kon winnen. Doet me er trouwens aan denken dat wij ook een keer een uit het nest gevallen merel in de tuin hadden. Die was nog kaal én echt niet in staat zichzelf te redden. Die hebben we uiteindelijk maar opgepakt en krachtvoer gegeven en zo. =)

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.