Recept: Quinoa’risotto’ met spinazie en gorgonzola

Soms probeer ik eens iets in de keuken met een resultaat wat eigenlijk te lekker was om niet te delen. Mijn experiment met quinoa was zoiets. Ik vind quinoa heerlijk, maar het is zo populair geworden dat het nu ontzettend duur is. Dus zo vaak eet ik het niet en tot nu toe had ik het eigenlijk alleen nog maar in de salade of in plaats van rijst bij de warme maaltijd gegeten. Maar her en der had ik gelezen dat je er ook heerlijke ‘risotto’ mee kon maken, dus dat wilde ik zeker een keer uitproberen. Gorgonzola had ik nog in huis en dat vind ik erg lekker in combinatie met spinazie. Eigenlijk was het al op voordat ik bedacht dat ik het recept met jullie wilde delen, dus ik heb er geen foto van. Maar risotto is toch niet het meest fotogenieke gerecht.

Ingrediënten voor 1 persoon:
♥ ongeveer 75 gram quinoa
♥ een klein uitje
♥ ongeveer 150 a 200 gram spinazie
♥ 50 gram gorgonzola
♥ handje geraspte kaas
♥ 200 ml. kippenbouillon

Verhit wat olie in een koekenpan. Snijd de ui fijn en bak deze ongeveer drie minuten. Voeg de quinoa toe en bak deze ongeveer drie minuten mee.
Voeg daarna een scheut bouillon toe en wacht tot deze is opgenomen door de quinoa. Roer regelmatig door. Doe zo steeds een nieuwe scheut bouillon erbij en wacht tot het is opgenomen, net zo lang tot de bouillon op is.
Verhit een beetje olie in een andere pan en roerbak de spinazie ongeveer drie minuten tot het geslonken is. Voeg de gorgonzola in kleine stukjes en de geraspte kaas toe aan de risotto en laat het smelten. Schep als laatste de spinazie erdoor en doe er eventueel nog wat peper en zout bij naar smaak.

In plaats van quinoa kun je natuurlijk ook echte (risotto)rijst gebruiken. De hoeveelheid daarvoor blijft gelijk.

Eet smakelijk!

Doe jij al mee met de winactie? Over zes dagen wordt de winnaar bekend gemaakt.

6 gedachtes over “Recept: Quinoa’risotto’ met spinazie en gorgonzola

  1. Dat klinkt inderdaad goed. Ik ga het ook een keertje proberen wanneer Hubby niet thuis is (lust geen kaas én geen risotto-achtige gerechten). Tnx voor het delen!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.