Waarom laat je me niet met rust?

foto(7)Het is al ongeveer een half jaar geleden dat ik de vriendschap met je verbroken heb. Het was op, het kostte te veel energie. Energie die er vooral door mij ingestoken werd. Maar dat is niet waar het nu om gaat.
Sinds we ‘uit elkaar’ zijn is er een last van mijn schouders afgevallen. Ik hoef niet meer op te zien tegen onze ontmoetingen omdat ik er moe en leeggezogen vandaan zal komen. Ik hoef geen tijd meer te steken in mijn ‘vriendschap’ met jou, die tijd kan ik stoppen in dingen die me wel energie geven. Er is teveel gebeurd.
Maar hoe opgelucht ik ook ben door die beslissing van een half jaar geleden, hoe veel beter ik me ook voel, ik kan niet ontkennen dat ik het er moeilijk mee heb gehad. Erg moeilijk. Vijftien jaar waren we bevriend. Dat zet je niet zomaar opzij.
Het is goed zo. Ik heb me erbij neergelegd. Maar waarom blijf je af en toe opduiken in mijn dromen? Waarom kun je me niet met rust laten?
Soms is het als vanouds. We zijn vriendinnen, we hebben het gezellig samen. En soms is het anders. Soms borduurt de droom voort op wat er gebeurd is. We zijn geen vriendinnen. Maken zelfs ruzie. Vannacht was het weer zover. We kwamen elkaar tegen, maakten ruzie. Je probeerde zelfs andere vriendinnen van me tegen me op te zetten.
Waarom doe je dat? Als ik wakker ben heb ik me er allang bij neergelegd dat het nooit meer zal worden zoals het geweest is. Sterker nog, ik zou het niet eens willen. Maar als ik slaap dan laat je me niet los. Laat me met rust, ik ben er klaar mee.

13 gedachtes over “Waarom laat je me niet met rust?

 1. Zo’n ‘vriendschap’ heb ik ook gehad. Hoewel het inmiddels 7 jaar geleden is dat ik die verbroken heb, blijft er altijd een stukje in mij aan haar (ons) denken. Gewoon omdat ze óók leuke kanten had en we fijne tijden hebben beleefd. Kennelijk ben je er onbewust toch nog (veel) mee bezig… Misschien toch nog niet het boek volledig kunnen sluiten, hoe klaar je er ook mee denkt te zijn?

  Like

  1. Natuurlijk heb ik er ook goede herinneringen aan. Ze is tenslotte niet voor niets vijftien jaar mijn vriendin geweest. Dat zet ik ook niet zomaar van me af hoor, zoiets valt nooit mee.

   Like

 2. Minder prettige ervaringen verwerken heb ik altijd gedaan door te schrijven. Vroeger in mijn papieren dagboeken, nu doe ik dat online.
  Sterkte- want het duurt echt wel eventjes voordat je een vriendschap van 15 jaar achter je laat.

  Like

 3. Wat vervelend dat je zo’n vriendschap hebt gehad 😦 Het zal waarschijnlijk inderdaad wel even duren voordat je zoiets verwerkt hebt, maar uiteindelijk komt het echt wel goed. Het helpt denk ik wel om erover te bloggen, dat vind ik in ieder geval altijd fijn 🙂

  Like

 4. Het houdt je nog bezig, daarom droom je erover. Dat kan je niet tegenhouden denk ik. Wellicht is het nodig om er straks echt volledig vree mee te hebben. Goed dat je het van je af schrijft.

  Like

 5. Waarschijnlijk ben je er toch nog niet helemaal klaar mee. Maar het is goed dat je achter zo’n vriendschap een punt zet. Dat heb ik ook wel gedaan en het duurt gewoon een tijdje eer je er helemaal los van bent.

  Like

 6. Onbewust ben je er blijkbaar nog steeds mee bezig. Dan kan je verstandelijk wel bedenken dat je er klaar mee bent: onbewust werkt het blijkbaar nog door en dat komt dan naar voren in je dromen. Dit opschrijven helpt misschien al en anders zou je het op papier kunnen schrijven en dat verbranden. Succes ermee in ieder geval!

  Like

 7. Geef het de tijd om het te verwerken… het is niet niks wat er is gebeurd. Je hebt immers een langdurige vriendschap verbroken.

  Ikzelf heb vorig jaar de vriendschap met 2 meisjes verbroken, heb daar absoluut geen spijt van gehad, maar soms zit ik er nog steeds mee…

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.