Ask me anything: waar ik moeilijk over schrijf

800px-Fountain_pen_pelikan_writting_writeIk heb nog een paar vragen van ask me anything open staan.  Van Linda kreeg ik de vraag ‘Waar wil je eigenlijk wel over schrijven maar komt er niet als dusdanig uit?’
Dit vind ik denk ik de lastigste vraag die ik heb gekregen. Ik bedoel het niet arrogant, maar ik weet dat ik over heel veel dingen wel kan schrijven. Als het moet zelfs wel over dingen die ik niet zo interessant vind of waar ik niet zoveel van weet. Hoewel dat natuurlijk wel meer moeite kost.
Ik heb even moeten nadenken over het antwoord, maar het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. De écht heel persoonlijke dingen komen er maar moeilijk uit.
Hoewel ik het gemakkelijker vind om erover te schrijven dan erover te praten kunnen geschreven woorden anders overkomen dan gesproken woorden. Je hoort geen intonatie, je ziet geen gezichtsuitdrukkingen, dus je moet maar hopen dat de lezer het opvat zoals je het schrijft. En dat is juist bij persoonlijke stukken wel belangrijk vind ik.
Ik ben ook een perfectionist hoor. Ik ben op dit moment bezig met iets wat ik wil delen maar wat erg persoonlijk is. Het verhaal staat geschreven, maar ik blijf het herlezen. Zijn er dingen die verkeerd opgevat kunnen worden? Is het duidelijk wat ik onder woorden wil brengen? Ben ik niets vergeten?
Maar uiteindelijk komt het er wel uit hoor. Binnenkort.

16 gedachtes over “Ask me anything: waar ik moeilijk over schrijf

 1. Hele persoonlijke dingen zijn ook moeilijk om onder woorden te brengen, woorden op schrift kunnen zo verkeerd worden uitgelegd waardoor er al wrijving of onbegrip kan ontstaan. Ik zou zelf bv wel meer recensies willen plaatsen maar ook dat vind ik erg lastig, je vervalt al snel in de standaardbewoordingen en dat wil ik dan voorkomen…

  Like

 2. Zoals je weet is mijn blog behoorlijk persoonlijk. Sommige dingen kan je makkelijk met feiten onderbouwen, zoals bij mij als ik ziek ben of over mijn eetstoornis een gewicht of bmi benoemen, maar als het aankomt op het uitleggen van een bepaald gevoel, zeker bij zo’n gevoelig onderwerp, dan is dat soms heel moeilijk. Bijna niet te doen zelfs. In het begin vond ik dat lastig en wilde ik blijven uitleggen. Totdat ik besefte dat ik nooit exact zou kunnen uitleggen hoe iets voelt. Het is als muziek omschrijven: Je kan het omschrijven, maar zolang de ander het nog nooit gehoord heeft zal hij geen flauw idee hebben hoe het klinkt.

  Ik blijf het altijd herhalen: Schrijven is een kunst en geen wetenschap. Het zal nooit perfect zijn en dat hoeft ook niet.

  Like

 3. Ik ben benieuwd naar je verhaal. Neem je tijd ervoor 🙂 als ik iets persoonlijks wil vermelden, dan lees ik het ook tien keer over en verbeter ik mezelf waar nodig zodat het echt duidelijk is wat ik wil vermelden :).

  Like

 4. Natuurlijk gaat het je lukken om alles onder woorden te brengen, want dat kan je goed. Soms is het niet erg als een stukje anders opgevat wordt dan je bedoelde- dit zal waarschijnlijk betekenen dat een ander zijn of haar eigen ervaringen en gevoelens meeneemt tijdens het lezen.
  Veel succes met schrijven!

  Like

 5. Ik ben benieuwd naar je verhaal. Ik lees je artikelen zelf heel graag want je hebt een fijne manier van schrijven. Met het verkeerd over komen valt het denk ik wel mee. Maar je moet er zelf goed bij voelen. Neem de tijd en we zien het wel verschijnen.

  Like

 6. Herkenbaar dat echt persoonlijke dingen lastig zijn om te schrijven. Ook omdat het dan ineens ‘echt’ is en het er staat. Ik ben benieuwd naar wat je opgeschreven hebt en misschien/binnenkort hier gaat delen.

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.