Change the World: kweek je eigen eten

10153200_632752283464493_639131935_nDegenen die hier vaker komen weten waarschijnlijk wel dat ik best graag in de tuin bezig ben. Niet dat ik er nou extreem goed in ben hoor, maar ik vind het wel leuk om te doen. Dat zat er al vroeg in, als kind was ik al veel in de tuin bezig.
Een paar jaar geleden had ik mijn eigen volkstuintje. Wat was ik daar blij mee, een eigen stukje land om alles op te kunnen verbouwen. Ik begon enthousiast en bijna elke dag was ik er wel te vinden.
Maar ik had niet genoeg tijd om het bij te houden. Gevolg: wat mijn hobby was werd een verplichting, en avond aan avond sleepte ik mezelf naar mijn tuin om toch echt wat onkruid weg te halen voordat de anderen er last van kregen.
Twee jaar geleden heb ik de volkstuin opgezegd. Als je overweegt ook een volkstuin te huren, echt, doe het alleen als je tijd hebt.
Maar zonder moestuin wilde ik ook niet, dus sleepten we een grote bak naar onze achtertuin en vulden hem met grond.
Zo kon ik toch mijn sla, boerenkool, spinazie en andere dingen blijven kweken. Heb je wel eens verse spinazie uit eigen tuin gegeten? Echt doen, het is heerlijk, je proeft echt verschil! En het is nog makkelijk ook, spinazie heeft niet veel nodig.
Naast mijn grote bak had ik nog wat kleinere (hang)bakken waar ik aardbeien in kweek. Nog een appelboompje, een bak met verschillende kruiden en wat vruchtenstruikjes maken het af. Mijn eigen moestuin in de achtertuin.
Een moestuin beginnen is natuurlijk niet alleen leuk maar ook gezond. Geen bestrijdingsmiddelen, en je weet precies wat je eet. En alles wat je zelf kweekt hoef je niet te kopen.
Dingen die niet moeilijk zijn om te kweken zijn bijvoorbeeld bladgroenten, tomaten en kruiden. Iedereen kan een moestuinttje beginnen, en het is ook erg leuk om met je kinderen te doen.

Kweek jij zelf iets eetbaars?

Advertenties

7 gedachten over “Change the World: kweek je eigen eten

Voeg uw reactie toe

 1. Leuk, hoor! Ik ben zelf helemaal geen tuinmens, maar mijn ouders hadden vroeger een eigen moestuintje. Ik ging wel eens mee en ik moet zeggen dat ik dat altijd wel heel erg leuk vond!

  Like

 2. Grappig. Mijn ogen vielen vandaag ook op een blog met foto’s van zelfgekweekte groenten en fruit. Zag er heerlijk maar ook gezellig uit. Wie weet dat ik het zelf ook ga proberen.

  Like

 3. Leuk! Ik heb het een tijdje geprobeerd, maar ik heb echt geen groene vingers. Zelfs cactussen overleven het hier niet, laat staan kruiden of aardbeien.

  Like

 4. De tuin bij mijn vorige huis was een groenten, fruit en kruidentuin. Nu op het balkon wil het allemaal wat minder lukken. Vooral omdat ik nogal laks ben met water geven in de zomerdag.

  Like

 5. Op dit soort momenten baal ik ZO dat wij geen tuin, laat staan een balkon, hebben 😦 Het enige wat ik heb ik een basilicum & munt plantje, die vaak erg snel dood gaan, snik!

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: