Op stap met een ezel

foto(54)Een half jaar geleden ongeveer hadden mijn zussen en ik het idee om eens iets leuks met zijn drieën te gaan doen. In eerste instantie hadden we geen flauw idee wat we wilden gaan doen, maar al snel kwamen we op vakantieveilingen een geweldige actie tegen: picknicken met een ezel. We waren meteen enthousiast, alleen moesten we de veiling nog winnen. Maar we hadden drie keer kans, dus dat zou niet zo moeilijk moeten zijn. En inderdaad, het was al snel gelukt.
Eigenlijk wilden we al eerder gaan, maar het kwam er nooit van en toen werd het herfst, en we wilden het liefst natuurlijk wel mooi weer. Maar vandaag was het dan zover. We hadden ervoor gekozen om alledrie te gaan lopen en de ezel de picknickspullen te laten dragen. Een huifkar kon ook, maar dan zou er om de beurt iemand moeten lopen en dat vonden we zo ongezellig.
Van tevoren waren we nog even de stad in geweest en heb ik nog leuke kleding kunnen kopen voor een hele fijne prijs. We hebben nog even uitgebreid geluncht en daarna gingen we op weg naar de ezelboerderij. Daar kregen we van tevoren ook nog een drankje en een koek, en toen konden we op stap.
We kregen een mooi picknickpakket mee, met voor ieder wat broodjes, een slaatje, een pakje drinken en een flesje wijn. Die laatste heb ik natuurlijk bewaard, ik moest nog rijden. En alles werd gedragen door ‘ons’ ezeltje. Ik heb na vandaag wel een beetje een zwak voor ezels hoor. Wat een schatje was het.
Het was een mooie route om te lopen, over rustige wegen en paden, heerlijk vrij. En wat voelde het lekker om weer eens echt mijn wandelschoenen aan mijn voeten te hebben. Ik maak wel regelmatig een ommetje, maar meestal trek ik daar niet speciaal mijn wandelschoenen voor aan.
Toen we terug waren konden we nog een drankje of een ijsje krijgen. Daarna zijn we nog even op de boerderij gebleven, want ze hadden nog veel meer dieren behalve de ezels. Honden, kippen, een ontzettend tevreden kijkend hangbuikzwijntje. En er waren ook hele schattige kleine hangoor konijntjes. Toen ik ze zag wilde ik eigenlijk ook wel graag weer een nestje. Wie weet…
Al met al was het een gezellige dag en een leuke ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar, en ik kan het iedereen aanraden. Het is ook leuk voor kleine kinderen, de kleintjes mogen op de ezel rijden of zouden in de huifkar kunnen.

4 gedachtes over “Op stap met een ezel

  1. Ik zag die veiling toevallig ook een aantal keer voorbij komen. Het lijkt mij ook wel leuk om te doen, alleen had ik al andere veilingen waar ik mee bezig was dus is er van deze niets meer gekomen. Wie weet in de toekomst nog.
    Leuk om je verslagje te lezen in ieder geval!

    Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.