Ik ga ook bodieboosten!

20140105-190827.jpgWie heeft er ondertussen nog niet van gehoord, Bodieboost? Ik denk dat het ongeveer een jaar geleden was dat het een hype werd. Overal kwam ik het tegen, op blogs en in mijn omgeving. Nieuwsgierig was ik wel, maar ik heb me er nooit in verdiept. Ik had tenslotte een dieet wat goed werkte, ook al was ik er op dat moment niet zo actief mee bezig.
In 2013 hoopte ik de laatste kilo’s kwijt te raken om een gezond gewicht te bereiken. Maar om wat voor reden dan ook kon ik me er niet meer toe zetten om weer streng koolhydraatarm te gaan eten. Ik wilde het wel, ik wist dat het goed werkte en dat motiveerde me. Ik nam me vaak voor om weer streng te beginnen, maar iedere keer lukte het niet. Ik ben gek op brood, altijd al geweest. Ook de aardappelen waren langzaam weer het menu in geslopen. Het kostte me de vorige keer weinig moeite om ze rigoureus te schrappen, waarom lukte het nu dan niet? Vooral het brood. In de kantine op het werk worden ook wel salades verkocht, maar die staan naast de warme, verse broodjes. Het lukte me gewoon niet om me er toe te zetten. En sporten, daar kwam het ook niet echt meer van, ik was vaak moe of ik had het te druk. Vond ik op dat moment. Ongeveer een maand geleden ging er weer een knop om. Ik ging mijn eigen lunch meenemen zodat ik niets meer hoef te kopen in de kantine. In eerste instantie deed ik dat om geld te besparen, maar de verleiding was zo ook gemakkelijker te weerstaan. Het waren wel plakjes brood die ik meenam, maar het begin was er. Ik schafte rijstwafels aan om iets hartigs te knagen in plaats van chips en ik was heel blij dat het weer mandarijnentijd was. En ik schafte een prepaid fitness kaart aan.
Ik nam me voor om weer streng op te letten wat ik eet. Koolhydraatarm had ik eigenlijk voor mezelf wel afgeschreven. Zoals zoveel dieten werkt dat prima, maar zodra je weer normaal gaat eten is het effect weg. Niet bij een dag ‘zondigen’, maar als je weer bijna dagelijks brood en aardappelen gaat eten komt het er toch weer bij, dat heb ik wel gemerkt. Toen ik er mee bezig was is het me uitstekend bevallen, maar het is niet iets wat ik mijn leven lang wilde blijven doen. Maar wat dan wel?
Toen dacht ik terug aan Bodieboost. Ik had er veel goede verhalen over gehoord, maar ik ben niet zo kapot van hypes. Maar het leek me wel iets wat een levensstijl zou worden. Geen verboden producten, snoepen mag, het klonk goed. Ook uit mijn omgeving hoorde ik dat het echt iets was wat vol te houden was en inderdaad een levensstijl zou worden. Langzaam maar zeker heb ik me laten overtuigen.
Gisteren heb ik het eerste boek in huis gehaald en morgen begin ik. Ik ben er klaar voor om die rotkilo’s voor de rest van mijn leven te lozen. Ik wil ze nooit meer zien!

 

12 gedachtes over “Ik ga ook bodieboosten!

 1. Van ‘bodieboost’ heb ik nog nooit gehoord eigenlijk, maar het klinkt een beetje als “paleo” of het “geen-koolhydraten-dieet” waar een bekende mee bezig was: geen brood/aardappels/rijst/pasta, vooral veel vlees en groenten.
  Ik eet meestal wel brood, vooral omdat het altijd zelfgebakken brood is 😉 Ik koop al meer dan een jaar geen brood meer in de winkel/kantine/etc. Behalve als ik besluit om een Japanse maaltijd te eten, maarja dan zit er wel rijst bij (rijst/groente/ei/vis/soep e.d.). Als ik alleen een salade maak voor ontbijt/lunch (wat ik wel eens doe als ik niet op tijd een nieuw brood heb gebakken), moet ik echt een hele grote bak vullen met salade (inclusief noten en evt vis), anders heb ik nog steeds honger 😛
  (en nee, ik ben juist niet aan het proberen af te vallen)

  Like

 2. Oh ja, heel veel van gehoord inderdaad. Ik ben benieuwd hoe het je bevalt. Ik vraag me bij dit soort dingen altijd af of het écht werkt. Is het niet gewoon genoeg bewegen en veel groenten en fruit eten? Waarom hebben we daar hele boeken voor nodig? Zelf ben ik gezegend met een lichaam dat weinig aankomt en dat weinig onderhoud vereist, dus misschien heb ik er ook wel weinig over te zeggen.

  Like

 3. Ik geloof dat ik onder een steen heb geleefd in 2013, want ik had er niet eerder van gehoord. Heel veel succes en mocht je nog tips/advies willen rondom koolhydraatarm eten: mailen mag altijd :-).

  Like

Klets gezellig mee

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.