Hoor de Sint waait door de bomen

Het is vijf december, de avond die vroeger bekend stond als pakjesavond. Een geweldige avond vond ik dat altijd, cadeautjes krijgen en natuurlijk extra lang opblijven om er mee te spelen.
Buiten gaat het te keer. Het is maar goed dat die arme oude man niet echt de daken op hoeft, anders zou dit wel eens de allerlaatste sinterklaasavond kunnen zijn. Levensgevaarlijk, zulke stunts. Het onweert, hagelt en waait, en nog hard ook.
Ik zit heerlijk binnen, op mijn werk. We doen al lang niet meer aan Sinterklaas. Iedereen in ons gezin is volwassen en kinderen hebben we nog niet. Afgelopen weekend hebben we gegourmet en we gaan nog iets leuks doen. Overigens niet speciaal ter ere van de Sint hoor, dat kwam toevallig zo uit.
Maar toch vind ik het nog steeds een heerlijke, sfeervolle tijd. En omdat het altijd leuk is om cadeautjes te krijgen heb ik in twee groepjes meegedaan met een swap. Online lootjes trekken en per post een kleinigheidje toesturen. En dan maar het geduld opbrengen om in spanning te wachten tot vijf december. Het is bijna zoals vroeger.

8 gedachtes over “Hoor de Sint waait door de bomen

  1. Pfff vond het wel vervelend weer aangezien ik erdoorheen moest rijden. Maar daarna lekker een warme douche en op de bank geploft. Wij hadden vorig weekend al de Sint gevierd 🙂

    Like

Klets gezellig mee

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.